Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Extensions en subtiele plastische chirurgie: zo blijft Brigitte Macron (64) jong

Glanzende blonde lokken, een jonge uitstraling en een atletisch figuur: hoe lukt het Brigitte Macron om er zo jong uit te blijven zien? De presidentsvrouw heeft duidelijk goede genen, maar ze helpt de natuur ook een handje, menen de experts. Moeiteloos chicAl decennialang staan Françaises bekend ...

Extensions en subtiele plastische chirurgie: zo blijft Brigitte Macron (64) jong

Glanzende blonde lokken, een jonge uitstraling en een atletisch figuur: hoe lukt het Brigitte Macron om er zo jong uit te blijven zien?

De presidentsvrouw heeft duidelijk goede genen, maar ze helpt de natuur ook een handje, menen de experts.

Moeiteloos chic
Al decennialang staan Françaises bekend om hun (schijnbaar moeiteloze) chique uitstraling en tijdloze klasse, en Emmanuel Macrons echtgenote Brigitte is zeker één van hen.

Lees ook: 5 x deze beroemde mannen zijn nog altijd verliefd op hun oudere echtgenote

Wat is haar geheim?
Ze mag dan 24 jaar ouder zijn dan haar man, Brigitte ziet er wel jaren jonger uit dan de 64 jaar die ze is. De vroegere lerares, die ook al oma is, heeft altijd een stralende glow op haar gezicht, glanzende blonde lokken en haar kleding is om door een ringetje te halen. Zelfs in badpak (zie foto onder) ziet ze er geweldig uit. Wat is haar geheim? 

Slimme coupe
Hoewel Brigitte nooit haar beauty-routine heeft prijsgegeven, gelooft Dr. Ross Perry, oprichter van Cosmedics clinics, dat haar knappe uiterlijk vooral te danken is aan haar natuurlijke, atletische figuur en de jeugdige coupe die Brigittes gezicht en nek omlijst - en zo tekenen van veroudering maskeert. 

Geen fashion faux pas te bekennen
Andere doktoren menen te zien dat Brigitte facings heeft, botox gebruikt en een mini-facelift heeft ondergaan. Maar dan nog staat buiten kijf dat de première dame van Frankrijk echt oog heeft voor wat haar goed staat. Of het nu gaat om donkerblauwe jeans, een zwarte leren broek, een stoer vest of korte rok: ze heeft nog geen fashion faux pas begaan, terwijl haar kleding ook makkelijk door jongere vrouwen gedragen kan worden.

Vuitton en Dior
Brigitte Macron is dol op designer labels, met als absolute favoriet Louis Vuitton (die overigens weer een prachtige collectie tassen heeft), het merk waarin ook jonge sterren als Selena Gomez, Cara Delevingne en Miranda Kerr worden gespot. Ze zit dan ook front row bij de Vuitton-modeshows - en bij die van Christian Dior.

Gianvito Rossi hakken
Nog een paar favorieten: de enkellaarsjes van Revival, haar Gianvito Rossi hakken, het Hermès-horloge en haar Moncler-jack. Styliste Chantelle Znideric prijst Macrons stijl ook: "Ze kleedt zich jeugdig door klassieke, goed gesneden en vrouwelijke kleding te dragen - zoals comfortabele, korte jurkjes die haar figuur flatteren. Haar styling is simpel en de kleuren die ze draagt zijn meestal neutraal. Ze heeft een garderobe die bij elke gelegenheid past."

Strakke leren broek
En: de presidentsvrouw staat vrijwel alles, vindt mode-journalist Kate Finnigan: "Ze draagt net zo gemakkelijk een strakke leren broek met stiletto's als een knalblauwe jas met een boho-sjaal. Of een crème witte jurk met daaronder een zwarte panty. Een witte jurk en zwarte panty? Ik zou het iedereen afraden, maar haar staat het wél."