Glanzende blonde lokken, een jonge uitstraling en een atletisch figuur: hoe lukt het Brigitte Macron om er zo jong uit te blijven zien?

De presidentsvrouw heeft duidelijk goede genen, maar ze helpt de natuur ook een handje, menen de experts.

Moeiteloos chic
Al decennialang staan Françaises bekend om hun (schijnbaar moeiteloze) chique uitstraling en tijdloze klasse, en Emmanuel Macrons echtgenote Brigitte is zeker één van hen.

Lees ook: 5 x deze beroemde mannen zijn nog altijd verliefd op hun oudere echtgenote

Wat is haar geheim?
Ze mag dan 24 jaar ouder zijn dan haar man, Brigitte ziet er wel jaren jonger uit dan de 64 jaar die ze is. De vroegere lerares, die ook al oma is, heeft altijd een stralende glow op haar gezicht, glanzende blonde lokken en haar kleding is om door een ringetje te halen. Zelfs in badpak (zie foto onder) ziet ze er geweldig uit. Wat is haar geheim? 

Slimme coupe
Hoewel Brigitte nooit haar beauty-routine heeft prijsgegeven, gelooft Dr. Ross Perry, oprichter van Cosmedics clinics, dat haar knappe uiterlijk vooral te danken is aan haar natuurlijke, atletische figuur en de jeugdige coupe die Brigittes gezicht en nek omlijst - en zo tekenen van veroudering maskeert. 

Geen fashion faux pas te bekennen
Andere doktoren menen te zien dat Brigitte facings heeft, botox gebruikt en een mini-facelift heeft ondergaan. Maar dan nog staat buiten kijf dat de première dame van Frankrijk echt oog heeft voor wat haar goed staat. Of het nu gaat om donkerblauwe jeans, een zwarte leren broek, een stoer vest of korte rok: ze heeft nog geen fashion faux pas begaan, terwijl haar kleding ook makkelijk door jongere vrouwen gedragen kan worden.

Vuitton en Dior
Brigitte Macron is dol op designer labels, met als absolute favoriet Louis Vuitton (die overigens weer een prachtige collectie tassen heeft), het merk waarin ook jonge sterren als Selena Gomez, Cara Delevingne en Miranda Kerr worden gespot. Ze zit dan ook front row bij de Vuitton-modeshows - en bij die van Christian Dior.

Gianvito Rossi hakken
Nog een paar favorieten: de enkellaarsjes van Revival, haar Gianvito Rossi hakken, het Hermès-horloge en haar Moncler-jack. Styliste Chantelle Znideric prijst Macrons stijl ook: "Ze kleedt zich jeugdig door klassieke, goed gesneden en vrouwelijke kleding te dragen - zoals comfortabele, korte jurkjes die haar figuur flatteren. Haar styling is simpel en de kleuren die ze draagt zijn meestal neutraal. Ze heeft een garderobe die bij elke gelegenheid past."

Strakke leren broek
En: de presidentsvrouw staat vrijwel alles, vindt mode-journalist Kate Finnigan: "Ze draagt net zo gemakkelijk een strakke leren broek met stiletto's als een knalblauwe jas met een boho-sjaal. Of een crème witte jurk met daaronder een zwarte panty. Een witte jurk en zwarte panty? Ik zou het iedereen afraden, maar haar staat het wél."

Nét 67 geworden en poseren voor Playboy, je moet maar durven. Maar als je je fantastisch voelt en er nog immer prachtig uitziet, waarom dan ook niet?

Twee dagen terug onthulde ze het zelf via Instagram, dat ze thrilled was om het nieuws met ons te delen dat ze was geïnterviewd en gefotografeerd voor Playboy. In het interview vertelt ze over haar carrière (de Bond-film Live and let die, East of Eden, Dr Quinn, medicine woman), familie en dat ze zich op haar 67e beter voelt dan ooit. En ook sexier dan ze deed toen ze jonger was. ‘Toen dacht ik: o god, ik moet sexy zijn, maar hoe dan? Het geeft  een enorme vrijheid om zo lang te hebben geleefd als ik. Zoals mijn vader zou zeggen: ik zit comfortabel in m’n vel.’

Derde keer
Ze vertelt ook nog steeds wel eens te worden versierd. ‘Ik een ander leven, zeg ik dan. Maar vleiend is het wel ja. Ik bedoel, meestal ben je onzichtbaar op deze leeftijd. Als je jong bent, gaat het altijd maar om: kijk naar mij! Maar ik hoef niets meer te bewijzen.’ Het is trouwens niet de eerste keer dat Seymour in Playboy staat, de moeder van vier kinderen (oudste 36, jongsten 22) poseerde ook al in 1973 en 1987. Overigens houdt ze dit keer haar kleren aan. Het levert prachtige plaatjes op.

Slaat de actrice op haar 52e dan definitief een nieuwe weg in, namelijk die van modeontwerper? Het lijkt erop, gezien haar kersverse samenwerking met Gap.

Het is voor Sarah Jessica Parker, de actrice die, zonder twijfel geholpen door Carrie Bradshaw in Sex and the city, mode ademt, niet de eerste modesamenwerking. Maar dat ze nu voor Gap Kids deze collectie mocht ontwerpen, vindt de moeder van drie (tweeling Tabitha & Loretta van 8, en zoon James Wilkie van 15): “een cadeau. Ik hoop dat mijn stukken gekoesterd zullen worden door de kinderen die ze dragen, dat ze worden doorgegeven aan een volgende generatie en dat er prachtige herinneringen ontstaan tijdens het dragen.” Inspiratie haalde ze uit haar eigen jeugdherinneringen, als dochter uit een gezin van acht kinderen. Daar droeg iedereen elkaars kleren. “Het maakte niet uit of je een jongen of meisje was. Daar heb ik me met deze collectie ook echt op geconcentreerd: soepele kleding voor iedereen. Die kan worden doorgegeven en lang meegaat.”

Op veel van de items zijn konijntjes terug te vinden. Ook dat heeft een persoonlijke reden, omdat het bij de Parkertjes traditie is om op de eerste dag van de nieuwe maand ‘Rabbit, rabbit’ te zeggen voor geluk. “Deze collectie viert liefde, geluk en magie”, aldus SJP. En het moet gezegd: wát een leuke kleding! Als je al uit de kleintjes bent, zou je bijna weer…

Naast de kids collection heeft SJP ook een paar stukken voor moeders ontworpen. Zonder konijntjes, mét bloemen. Hier alvast een voorproefje, vanaf 1 maart is de collectie verkrijgbaar.

 

Beeld Gap.