Ben je ook zo klaar met de hitte?
Een Sgroppino is een heerlijk frisse liefdesbaby tussen een cocktail en een ijsje. Het komt oorspronkelijk uit de Noord-Italiaanse Veneto-regio, maar wordt tegenwoordig in heel Italië geserveerd en is perfect om mee te proosten op het einde van de hittegolf.
Per glas:
- 15 ml wodka
- 45 ml prosecco
- 1 lepel citroensorbetijs
Zorg dat het glas, de wodka en de prosecco goed gekoeld zijn en haal het citroensorbetijs wat eerder uit de koelkast, zodat het een beetje zacht kan worden.
Mix de wodka en het citroenijs.
Voeg vervolgens langzaam de prosecco toe terwijl je blijft mixen. Het moet een lekkere luchtige textuur krijgen.
Schenk de mix in een champagneflûte en garneer met wat munt en limoen.
Foto (c) iStock
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in