Je hebt vast wel eens een bericht of foto verstuurd waar je later spijt van had. Dankzij een update voor WhatsApp, is het mogelijk om iets wat je hebt verstuurd te verwijderen. Zelfs als diegene het al heeft gezien.

Een berichtje naar iemand sturen dat totáál niet voor die ander is bedoeld. Met iets te veel intieme details of een joekel van een spelfout.
Of dat woeste appje aan je dochter, dat je per ongeluk rechtstreeks naar je baas zendt. Het zweet breekt je uit, maar ja: verstuurd is verstuurd.

Lees ook: Ook zo dol op je smartphone? Dan is dit even schrikken

Flater
Tot voor kort kon je er helemaal niets aan veranderen als je bericht bij de verkeerde terechtkwam. Je kon het appje hooguit voor jezelf verbergen, om je flater niet langer onder ogen te krijgen.

7 bepalende minuten
Maar WhatsApp heeft daar sinds kort een oplossing voor. Er is alleen één voorwaarde: je moet wel binnen 7 minuten je fout corrigeren. Hier lees je hoe je WhatsApp-berichten kunt verwijderen:

* Het slimst is om een 'testberichtje' naar iemand te sturen. Houd vervolgens je vinger op het bericht en wacht tot aan de bovenkant een menu verschijnt. Druk daarna op het prullenbakje. Voorheen stonden daar twee opties: 'Verwijderen voor mezelf' en 'Annuleren'.

Bij de nieuwste versie van WhatsApp en een bericht van minder dan zeven minuten oud staat er nu ook een derde optie: 'Verwijderen voor iedereen'. Klik erop en zowel jij als de ontvanger zal alleen nog een melding zien met ‘Dit bericht is verwijderd’.

* Op dezelfde manier kunnen ook foto’s en video’s worden verwijderd. Die komen dan ook niet terecht onder het kopje 'Media' van degene naar wie je de foto stuurde.

Voilà, de techniek staat voor niets!

Nét 67 geworden en poseren voor Playboy, je moet maar durven. Maar als je je fantastisch voelt en er nog immer prachtig uitziet, waarom dan ook niet?

Twee dagen terug onthulde ze het zelf via Instagram, dat ze thrilled was om het nieuws met ons te delen dat ze was geïnterviewd en gefotografeerd voor Playboy. In het interview vertelt ze over haar carrière (de Bond-film Live and let die, East of Eden, Dr Quinn, medicine woman), familie en dat ze zich op haar 67e beter voelt dan ooit. En ook sexier dan ze deed toen ze jonger was. ‘Toen dacht ik: o god, ik moet sexy zijn, maar hoe dan? Het geeft  een enorme vrijheid om zo lang te hebben geleefd als ik. Zoals mijn vader zou zeggen: ik zit comfortabel in m’n vel.’

Derde keer
Ze vertelt ook nog steeds wel eens te worden versierd. ‘Ik een ander leven, zeg ik dan. Maar vleiend is het wel ja. Ik bedoel, meestal ben je onzichtbaar op deze leeftijd. Als je jong bent, gaat het altijd maar om: kijk naar mij! Maar ik hoef niets meer te bewijzen.’ Het is trouwens niet de eerste keer dat Seymour in Playboy staat, de moeder van vier kinderen (oudste 36, jongsten 22) poseerde ook al in 1973 en 1987. Overigens houdt ze dit keer haar kleren aan. Het levert prachtige plaatjes op.

Slaat de actrice op haar 52e dan definitief een nieuwe weg in, namelijk die van modeontwerper? Het lijkt erop, gezien haar kersverse samenwerking met Gap.

Het is voor Sarah Jessica Parker, de actrice die, zonder twijfel geholpen door Carrie Bradshaw in Sex and the city, mode ademt, niet de eerste modesamenwerking. Maar dat ze nu voor Gap Kids deze collectie mocht ontwerpen, vindt de moeder van drie (tweeling Tabitha & Loretta van 8, en zoon James Wilkie van 15): “een cadeau. Ik hoop dat mijn stukken gekoesterd zullen worden door de kinderen die ze dragen, dat ze worden doorgegeven aan een volgende generatie en dat er prachtige herinneringen ontstaan tijdens het dragen.” Inspiratie haalde ze uit haar eigen jeugdherinneringen, als dochter uit een gezin van acht kinderen. Daar droeg iedereen elkaars kleren. “Het maakte niet uit of je een jongen of meisje was. Daar heb ik me met deze collectie ook echt op geconcentreerd: soepele kleding voor iedereen. Die kan worden doorgegeven en lang meegaat.”

Op veel van de items zijn konijntjes terug te vinden. Ook dat heeft een persoonlijke reden, omdat het bij de Parkertjes traditie is om op de eerste dag van de nieuwe maand ‘Rabbit, rabbit’ te zeggen voor geluk. “Deze collectie viert liefde, geluk en magie”, aldus SJP. En het moet gezegd: wát een leuke kleding! Als je al uit de kleintjes bent, zou je bijna weer…

Naast de kids collection heeft SJP ook een paar stukken voor moeders ontworpen. Zonder konijntjes, mét bloemen. Hier alvast een voorproefje, vanaf 1 maart is de collectie verkrijgbaar.

 

Beeld Gap.