Je hebt vast wel eens een bericht of foto verstuurd waar je later spijt van had. Dankzij een update voor WhatsApp, is het mogelijk om iets wat je hebt verstuurd te verwijderen. Zelfs als diegene het al heeft gezien.

Een berichtje naar iemand sturen dat totáál niet voor die ander is bedoeld. Met iets te veel intieme details of een joekel van een spelfout.
Of dat woeste appje aan je dochter, dat je per ongeluk rechtstreeks naar je baas zendt. Het zweet breekt je uit, maar ja: verstuurd is verstuurd.

Lees ook: Ook zo dol op je smartphone? Dan is dit even schrikken

Flater
Tot voor kort kon je er helemaal niets aan veranderen als je bericht bij de verkeerde terechtkwam. Je kon het appje hooguit voor jezelf verbergen, om je flater niet langer onder ogen te krijgen.

7 bepalende minuten
Maar WhatsApp heeft daar sinds kort een oplossing voor. Er is alleen één voorwaarde: je moet wel binnen 7 minuten je fout corrigeren. Hier lees je hoe je WhatsApp-berichten kunt verwijderen:

* Het slimst is om een 'testberichtje' naar iemand te sturen. Houd vervolgens je vinger op het bericht en wacht tot aan de bovenkant een menu verschijnt. Druk daarna op het prullenbakje. Voorheen stonden daar twee opties: 'Verwijderen voor mezelf' en 'Annuleren'.

Bij de nieuwste versie van WhatsApp en een bericht van minder dan zeven minuten oud staat er nu ook een derde optie: 'Verwijderen voor iedereen'. Klik erop en zowel jij als de ontvanger zal alleen nog een melding zien met ‘Dit bericht is verwijderd’.

* Op dezelfde manier kunnen ook foto’s en video’s worden verwijderd. Die komen dan ook niet terecht onder het kopje 'Media' van degene naar wie je de foto stuurde.

Voilà, de techniek staat voor niets!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.