Met keuze uit 25 accessoires wordt het helemaal jouw fiets.

Goed nieuws als je op zoek bent naar een e-bike die alles kan, speciaal geschikt is voor in de stad en er ook nog eens leuk uitziet. Het gaat om Muto, die is ontwikkeld door Stella. Genderneutraal, geen stang, een laag frame en brede banden die niet vast kunnen lopen in bijvoorbeeld tramrails en meer comfort bieden op wegen met kuilen, drempels en klinkers.

Het innovatieve Click & Roll-systeem zorgt ervoor dat de in totaal 25 (!) verschillende accessoires, waaronder een kinderzitje, mand of boodschappenkrat, met één simpele klik zijn te plaatsen en weer los te koppelen: je hoeft hiervoor slechts één handeling te verrichten. Bovendien fietst Muto zowel met als zonder elektrische aandrijving net zo comfortabel.

Article continues after the ad

Dit is belangrijk, omdat uit onderzoek blijkt dat veel stedelingen graag zelf fietsen, zodat ze voldoende beweging krijgen. Toch vinden zij in sommige gevallen een steuntje in de rug best prettig, zoals bij langere afstanden, tegenwind, en een steile brug of heuvel. Voor- en achterverlichting is verwerkt ín de spatborden en de zijverlichting zit in het frame, wat Muto goed zichtbaar maakt in het verkeer en minder kwetsbaar voor vandalisme of schade.

Gezien de manier waarop steeds meer steden streven naar autoluw of zelfs autovrij worden, heeft de e-bike de toekomst. Binnen stedelijk gebied zijn de afstanden die mensen dagelijks en wekelijks afleggen korter. Daarom heeft Muto een accu met een actieradius tussen de veertig en zeventig kilometer, afhankelijk van de geselecteerde ondersteuning. De accu is onzichtbaar geïntegreerd in het frame, maar is met één klik gemakkelijk te verwijderen om op te laden en diefstal te voorkomen. 

Muto heeft nu een early-birdprijs van 1.549 euro en gaat daarna 1699 euro kosten. Verkrijgbaar in vier kleuren: Piano Black, Arctic White, Koala Grey en  Electric Blue.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in