Dromen we er allemaal niet van om elke ochtend op te staan met een volle haardos net als Mariah Carey en de frisse teint van Halle Berry. Helaas is de werkelijkheid vaak anders: niet iedereen is gezegend met veel haar. Gelukkig is er iets aan te doen. En nee, daar komt geen kapper bij aan te pas.

Met onderstaande trucs kunnen we ons haar meer en vooral vol leven in blazen. Het linkt misschien gek, maar gooi die mousse en volumesprays maar even van tafel. Wat heb je namelijk nodig? Een ouderwets wafelijzer, ja echt!

Hoe ga je te werk?
Allereerst verdeel je je haar in twee secties, het bovenste deel zet je vast met een grote speld. Vervolgens zet je de tang in de lokken er nét onder. Maar let op, die doe je alleen aan de kruin. Wat is dan de truc? “Als je de bovenste lokken (waar je het wafelijzer niet in gezet hebt) weer lekker laat hangen, dan ziet niemand nog dat je gewafeld haar hebt, maar heb je wel meteen héél veel extra volume. En meer dan drie minuten ben je er niet aan kwijt", verklapt één van de beste Britse kappers Adam Reed.

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.