Je zult nooit meer peinzend naar stukjes spons staren.

Tofu is een geweldig ingrediënt. Een caloriearme proteïnebom die ook nog een past in een vega en vegan dieet – wat wil je nog meer? Nou, smaak, misschien. Want laten we eerlijk zijn: tofu smaakt helemaal nergens naar en het mondgevoel ook meer 'spons' dan 'mjum'.

Daar is iets aan te doen: vries tofu in. Hierdoor krijgt het een vlezigere, stevigere structuur. Omdat tofu in water wordt bewaard, zal het bij het invriezen poreuzer worden door de ijskristallen. Dat is alleen maar goed nieuws, zo kunnen marinades en kruiden er beter in doordringen.

Invriezen is simpel: gewoon het blok met verpakking en al in de vriezer leggen en er op tijd uithalen als je het wilt gebruiken (het duurt even voor de ijsklont is ontdooid). Andere optie: tofu alvast in blokjes snijden en dan zonder extra water in een luchtdichte doos of diepvrieszak invriezen. De tofu zal iets geler kleuren, dat komt door de bevriezing van de sojaproteïnen.

Article continues after the ad

Is je tofu ontdooid, dan doe je wat je ook met verse tofu doet. Met keukenpapier druk je er zoveel mogelijk vocht uit, daarna marineren en (roer)bakken. Je zult zien dat het knapperiger uit de wok komt en in de Airfryer absobeert het smaakmakers als een malle - de moeite waard om eens te proberen!

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in