Je huis inrichten met prachtige design-items van natuurlijke materialen. Met liefde en aandacht gemaakt, onder eerlijke omstandigheden. Hoe fijn is dat? Zó shop je gemakkelijk een duurzaam interieur bij elkaar.

Gebruik duurzame materialen

Let bij de aankoop op de materialen die zijn gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor een bank bekleed met duurzaam katoen. Duurzame katoenteelt verbruikt minder water, kunstmest en pesticiden én levert de boeren een hogere winstmarge op. Ook meubels van bamboe - FSC gecertificeerd - zijn een goede optie. Bamboe groeit snel en bereikt zijn maximale lengte al in twee maanden! Hout zorgt voor een warme uitstraling in je interieur en is duurzaam en recyclebaar.

Bamboe is een snel groeiende plant die zijn maximale lengte al in twee maanden bereikt!

Kies LED-verlichting

LED verlichting is populairder dan ooit, logisch want het biedt veel voordelen. Zo verbruiken de lampen tot 85% minder energie. Dat scheelt in de portemonnee en ook het milieu profiteert hiervan. Ten slotte zijn LED lampen veiliger in gebruik dan andere verlichting, omdat ze niet warm worden. 

Maak het af met groen

Planten zijn in huis onmisbaar. Wist je dat planten behalve mooi ook heel gezond zijn? Zeker als je voor een duurzame plant kiest die ook nog eens de lucht zuivert. De Genius van Ogreen verzorgt zo’n 12m2 schone lucht en Champ zelfs 30m2. Niet onbelangrijk: deze duurzame planten hebben een MPS-A keurmerk. Dit keurmerk geeft aan hoe duurzaam een bos bloemen of planten geteeld zijn, in categorie A zit je zeker goed! Vraag er gerust naar bij de bloemist.

Beeld: Ogreen
Beeld: Ogreen

Onze favorieten duurzame woonmerken

1.      Bekend van de functionele en stijlvolle woonitems: Brabantia. De ontwerpen zijn stuk voor stuk gemaakt met passie voor het product én aandacht voor de invloed die het op de mens en natuur heeft. Samen met Love Nature streven ze naar nog meer liefde voor de natuur. Ze planten voor iedere verkochte droogmolen een boom samen met We Forest.

2.      Een andere favoriet is het Nederlandse Good & Mojo. De lampen uit deze collectie zijn gemaakt van duurzame materialen en werken op zonne-energie. Ze kunnen, nadat ze zijn opgeladen, wel tot 80 uur branden! Bij elke aankoop wordt 5% van de omzet gedoneerd aan een stichting. Deze stichting zorgt ervoor dat gezinnen in ontwikkelingslanden ook van verlichting worden voorzien.

3.      Reizen naar verre landen om verschillende culturen te ontdekken, die passie zie je terug in de producten van One World Interiors. De designers reizen de hele wereld over op zoek naar unieke materialen en objecten. Het zijn stuk voor stuk items met een verhaal, want geen meubel is het waard weg te gooien. Daarom duurzaam: door gebruik te maken van gerecycled materiaal wordt de collectie nog mooier!

4.      Last but not least is Yumeko. Hét merk voor een goede nachtrust! Het beddengoed is gemaakt van 100% duurzaam en fair trade katoen. Even wegdromen of in een diepe slaap raken, doen wij graag onder dit ecologische beddengoed.

Schatzoeken
Shop de mooiste pareltjes voor in huis bij het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland, een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie.

Beeld: vtwonen

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!