Duurzaam tot en met de verpakking.

In 2020 kwam bloomon met een primeur: als eerste Benelux-speler lanceerde de online bloemist een gemengd boeket van 100% biologische bloemen. De Bio-bos bleek een groot succes; in de gelimiteerde periode van beschikbaarheid, was hij elke week volledig uitverkocht.

Dit jaar is de Bio-bos weer terug, in een grotere oplage én nu ook in Duitsland. Het boeket is vanaf nu te bestellen in de online floral shop - door kou en regen later dan gepland - tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn.

Article continues after the ad

Het boeket bestaat volledig uit biologische bloemen: in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld

Je vindt de Bio-bos in de floral shop van bloomon. Het boeket bestaat volledig uit biologisch Skal-gecertificeerde bloemen: in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld.

Het ontwerp is gevuld met frisse veldbloemen en zomerse korenbloemen. Afhankelijk van de bloemen die beschikbaar zijn, worden in de zomermaanden verschillende designs van dit boeket aangeboden.

"De Bio-bos is gevuld met verschillende seizoensfavorieten, zoals de Allium, Helianthus, gladiolen en Consolida", vertelt Anton van Duijn, Style Director bij bloomon. "Hoe het daadwerkelijke design eruit komt te zien, is afhankelijk van welke bloemen er beschikbaar zijn.

'De natuur bepaalt. Dat maakt het spannend en avontuurlijk'

Zo spelen de weersomstandigheden een grote rol bij het aanbod van biologische bloemen; de natuur bepaalt. Dat maakt het spannend en avontuurlijk. Samen met onze kwekers zetten we alles op alles om een groot publiek een verrassend en divers biologisch boeket aan te bieden."

De verpakking van de Bio-bos is dit jaar (bijna) volledig recyclebaar. Zo wordt het boeket in een box van 100% gerecycled karton verpakt, en zijn de bloemen ingepakt met papier gemaakt van gras. De hydraterende spons van de Bio-bos is bio-based en composteerbaar, en mag weggegooid worden bij het gft-afval.

Bij elke Bio-bos wordt een speciaal bloeikaartje toegevoegd met meer informatie over de biologische bloemen, dat bestaat uit duurzaam papier van gerecyclede oude kranten. Er zijn ook bloemzaadjes in verwerkt. Wanneer je de kaart in de aarde legt, groeien er veldbloemen uit. 

Daarnaast is de bloemenvoeding van Chrysal 99% bio-based. Het papieren zakje is gemaakt van TFC-pulp en heeft een water-based coating. Dit betekent dat je het zakje kunt weggooien in de papierbak. De bijpassende Pixie vaas wordt beschermd door oprekbaar papier, in plaats van plastic.

Foto's (c) bloomon

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in