En dat is echt goed nieuws, want deze tv-serie over een Brits gezin dat in de jaren dertig naar het Griekse eiland Corfu verhuist, is gewoon verrukkelijk.

Alleenstaande moeder Louise Durrell, wiens man is overleden, is klaar met het leven in het grauwe Bournemouth in Groot-Brittannië. Ze besluit het roer om te gooien en met haar vier kinderen te gaan emigreren naar het Griekse Corfu. Maar dat ruige paradijs blijkt een aardige cultuurshock voor het gezin, dat overigens een zooitje ongeregeld is, met zoon Larry die schrijver wil worden, Leslie die liever met pistolen in de weer is, dochter Margo die zoekende is en jongste zoon Gerry, die meer in dieren geïnteresseerd is dan in mensen.

Biografie
De Britse serie is gebaseerd op het deels autobiografische boek My family and other animals van de Britse bioloog Gerald Durrell, en fantastisch gemaakt, met het typische Britse gevoel voor humor en understatement. The Durrells is een serie vol geestige personages die in onverwachte situaties terechtkomen, elkaar regelmatig tot wanhoop drijven, en altijd fijne oneliners paraat hebben. Een hartverwarmende serie met prachtige plaatjes van Corfu om lekker bij weg te dromen.
Vanavond start het tweede seizoen op BBC First. Er blijkt ook al groen licht te zijn gegeven voor een derde seizoen. We hebben dus nog wat om naar uit te kijken.

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!