En dat is echt goed nieuws, want deze tv-serie over een Brits gezin dat in de jaren dertig naar het Griekse eiland Corfu verhuist, is gewoon verrukkelijk.

Alleenstaande moeder Louise Durrell, wiens man is overleden, is klaar met het leven in het grauwe Bournemouth in Groot-Brittannië. Ze besluit het roer om te gooien en met haar vier kinderen te gaan emigreren naar het Griekse Corfu. Maar dat ruige paradijs blijkt een aardige cultuurshock voor het gezin, dat overigens een zooitje ongeregeld is, met zoon Larry die schrijver wil worden, Leslie die liever met pistolen in de weer is, dochter Margo die zoekende is en jongste zoon Gerry, die meer in dieren geïnteresseerd is dan in mensen.

Biografie
De Britse serie is gebaseerd op het deels autobiografische boek My family and other animals van de Britse bioloog Gerald Durrell, en fantastisch gemaakt, met het typische Britse gevoel voor humor en understatement. The Durrells is een serie vol geestige personages die in onverwachte situaties terechtkomen, elkaar regelmatig tot wanhoop drijven, en altijd fijne oneliners paraat hebben. Een hartverwarmende serie met prachtige plaatjes van Corfu om lekker bij weg te dromen.
Vanavond start het tweede seizoen op BBC First. Er blijkt ook al groen licht te zijn gegeven voor een derde seizoen. We hebben dus nog wat om naar uit te kijken.

 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV