Tijdens, en net na, de feestdagen leek het zo’n goed idee: een maand niet drinken. En dat ís het ook. Maar nu het lastiger wordt om vol te houden, trekken deze tips je het laatste stukje maand door!

• Wees niet te streng, je bent al zo goed bezig. Eén keer de fout ingaan, is niet erg. Het kan je zelfs een boost geven, in de zin van: dít gebeurt me niet weer!
• Vervang je (slechte) gewoontes, door nieuwe ‘goede’. Verdiep je in non-alcoholische dranken die ook lekker zijn, in plaats van steeds spa te bestellen (want daar kun je op een avond zó gaar van worden). Cocktails bijvoorbeeld, of andere alcoholvrije mixjes. En gebruik je vaste borrelmomenten voor iets anders. Ga zaterdag einde middag naar de bioscoop in plaats van aan de borrel, of ga wandelen met je lief (het blijft al langer licht!).
• Zoek een fysieke uitdaging, zodat je de focus verlegt naar iets anders. Heel belangrijk. Ga hardlopen. Of, als je dat al doet, van de vijf naar acht kilometer. Regelmatig bewegen is sowieso goed en door een doel te hebben en te bereiken, groeit je zelfvertrouwen. En vermindert je behoefte aan een borrel.
• Wees voorbereid. Etentje bij vrienden? Breng je eigen alcoholvrije wijn mee. Niemand die daar moeilijk over doet of zeurt dat je zo ongezellig bent met je glas water, ze zullen het eerder waarderen.
• Sta achter je uitdaging, want het lijkt wel of je altijd moet kunnen verklaren waarom je niet drinkt. Alleen zwanger of ziek zijn, is een algemeen geaccepteerd excuus. Belachelijk natuurlijk. Een ander traint voor de marathon, of volgt een dieet om twintig kilo af te vallen; jij hebt een alcoholvrije uitdaging, en het voelt goed!
• Bedenk waarom je deze stop nodig vond, en schrijf de punten desnoods op. In momenten van zwakte kunnen ze je er doorheen slepen.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!