Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít zijn de wijntrends voor 2021

Het is Drink Wine Day - say no more! Je zou denken dat een pandemie zorgt voor een dip in de wijn-inname, maar dat valt nog best mee. Wel wordt er ánders wijn gedronken: niet meer op feesten, in bars en in restaurants, maar vooral thuis. Ter ere van Drink Wine Day (meer aanmoediging hebben we nie...

Dít zijn de wijntrends voor 2021

Het is Drink Wine Day - say no more!

Je zou denken dat een pandemie zorgt voor een dip in de wijn-inname, maar dat valt nog best mee. Wel wordt er ánders wijn gedronken: niet meer op feesten, in bars en in restaurants, maar vooral thuis.

Ter ere van Drink Wine Day (meer aanmoediging hebben we niet nodig!) brengen we de nieuwste wijntrends in kaart.

2021: het jaar van BIB en blik

  • Meer mensen kopen online wijn en daarmee is de proefbox een fenomeen geworden: je koopt geen fles, maar een glas, om toch te kunnen proeven welke wijn je het lekkerst vindt.
  • Bag In Box is definitief doorgebroken: BIB-wijn zit in een vacuüm getrokken zak en arriveert in een doos: voordeliger en milieuvriendelijker dan flessen en makkelijker te verzenden dan een kistje.
  • Je schenkt 'm via een minikraantje en omdat er geen lucht bij komt is de aangebroken wijnzak langer houdbaar dan een ontkurkte fles wijn.
  • Wijn in blik wordt steeds populairder: het is een manier van portiecontrole, het spreekt alleenwoners aan. Met name populair: caloriearme spritzers: bruiswater met een vleugje wijn, in het kielzorg van de hard seltzers.
  • Bruisende wijn, van prosecco tot champagne, is niet meer alleen voor als er wat te vieren valt, maar wordt ook als aperitief geschonken. Educated guess: roze prosecco wordt het Instagram-drankje van de zomer.
  • [[{"fid":"48685","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"attributes":{"class":"media-element file-full-body","data-delta":"3"}}]]
  • Met de groeiende belangstelling voor gezondheid groeit ook de vraag naar caloriearme en vegan wijn en alcoholvrije wijn.
  • Bekende wijnstreken krijgen concurrentie van wat meer obscure domeinen en Portugese wijnen worden herontdekt, tot en met madeira toe.
  • Rosé is echt over haar hoogtepunt heen, heel lichte rode wijn die je gekoeld drinkt zit in de lift.  

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!