Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít zijn de nieuwe 5-sterren Zuid-Afrikaanse wijnen

Hou 'm in de gaten, die Chenin Blanc uit ZA. Hij is eindelijk bekend, de lijst met beste wijnen uit Zuid-Afrika, die vijf sterren krijgen in de nieuwe editie van de Platter's by Diners Club Wine Guide De Platter’s guide is dé wijngids voor Zuid-Afrikaanse wijnen en wordt ook wel de bijbel van wij...

Dít zijn de nieuwe 5-sterren Zuid-Afrikaanse wijnen

Hou 'm in de gaten, die Chenin Blanc uit ZA.

Hij is eindelijk bekend, de lijst met beste wijnen uit Zuid-Afrika, die vijf sterren krijgen in de nieuwe editie van de Platter's by Diners Club Wine Guide

De Platter’s guide is dé wijngids voor Zuid-Afrikaanse wijnen en wordt ook wel de bijbel van wijn, wijnhuizen en wijngaarden van de kaap wordt genoemd. Of je nou op zoek bent naar iets speciaals zoals wijnervaringen, of je wilt weten welk Zuid-Afrikaanse wijnhuis echte klassiekers produceert, dan is dit de gids die je in huis moet halen.

Wijnen die de felbegeerde vijfsterrenclassificatie in Platter's krijgen, moeten een rigoureus proces van beoordelingen met en zonder zicht op het etiket ondergaan door een team van ervaren deskundigen.

Wijnen die worden beoordeeld als "Superlatief, een Zuid-Afrikaanse klassieker" krijgen de hoogste ranking van vijf sterren, gelijk aan 95 punten of beter op de beoordelingsschaal van 100 punten. In de editie van 2022 ontvangen maar liefst 234 wijnen deze onderscheiding.

Chenin Blanc

Rode en witte blends vormen, net als in de vorige edities, de grootste groepen prijswinnaars, met respectievelijk 46 en 27 individuele labels. Chenin Blanc, dat de laatste jaren een opmerkelijke kwaliteitssprong heeft gemaakt, is daarna de grootste categorie met 27 uitzonderlijke wijnen.

Chardonnay

Wijngaard in Franschhoek, op een uur rijden van Kaapstad.

Chardonnay doet het dit jaar bijzonder goed, met 19 wijnen afkomstig van diverse locaties. Ook Cabernet Sauvignon doet het goed, met 15 wijnen, waarvan de overgrote meerderheid uit de regio Stellenbosch komt.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in