Bereid je voor op een jaar vol grijs en geel.

Hoe we er het volgende jaar bijlopen? Als het aan het Amerikaanse kleureninstituut Pantone ligt in grijs en geel, want het heeft de kleuren Ultimate Grey en Illuminating uitgeroepen als de Kleuren van het Jaar 2021.

Article continues after the ad

Men beschrijft de combinatie als “een huwelijk van kleur die een boodschap van kracht en hoop overdraagt, die zowel duurzaam als opbeurend is.” Het is nog maar één keer eerder voorgekomen dat Pantone twee kleuren benoemt tot ‘Kleur van het Jaar.’ De eerste keer was in 2016.

De kleuren weerspiegelen 'wat er in onze wereldwijde cultuur gebeurt. De vereniging van  blijvend Ultimate Grey met het levendige geel van Illuminating biedt een boodschap van positiviteit, ondersteund door standvastigheid.'

Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute, noemt de kleuren “praktisch en oerdegelijk, maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch. Dit is een kleurencombinatie die ons veerkracht en hoop geeft. We moeten ons aangemoedigd en verheven voelen, dit is essentieel voor de menselijke geest." Calm down, dear.

De combinatie van kleuren, met “energieke aanwezigheid” past volgens Pantone geweldig bij activewear. Daarnaast past de lichte kleur van Illuminating “perfect voor het toevoegen van wat helderheid in een sjaal, schoenen, tas of topjes.” Mocht men de kleuren gebruiken in de schoonheidsindustrie, dan kan de combinatie van warme en koele tonen gebruikt worden in “het haar of voor nagels, voor een dramatische boodschap. Illuminating schittert en glanst in combinatie met de Ultimate Gray, vooral in oog-make up."

De verkiezing van de kleur van het jaar is van grote invloed op de mode en home decor branches. Eerdere kleuren waren Classic Blue (2020), Living Coral (2019), Ultra Violet (2018) en Greenery (2017).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in