Kijk naar buiten en je weet: met dit Nederlandse weer kun je witte sneakers niet lang wit houden. Maar met onderstaand trucje krijg je zelfs compleet zwart geworden gympen weer stralend schoon.

Sarah Tracey had ooit witte stappers, maar na een tijdje was daar niet veel wits meer van over.

Lees ook: 5 x zo krijg je wittere tanden (gewoon thuis)

Topresultaat
Ze besloot een poging te doen om ze schoon te krijgen en toen dat extreem goed bleek te werken, deelde ze het trucje op social media met een voor- en na-foto. Omdat het resultaat zó goed was, ging het trucje al snel het internet over.

Aan de bak(ing)
Hoe ze die schoenen zo schoon kreeg? Door ze te wassen met baking soda en wasmiddel. En dat doe je voor het beste resultaat op deze manier: spoel je schoenen schoon met water. Mix een deel wasmiddel met 1,5 deel baking soda en boen met een tandenborstel je schoenen schoon.

Witter dan wit
Laat de schoenen een tijdje staan en spoel ze daarna goed af. Was ze vervolgens ook nog een keer in de wasmachine, bestrooi met babypoeder en laat ze drogen. Wanneer je al deze stappen hebt gevolgd, móeten de sneakers weer helemaal wit zijn.

Bron: Libelle.nl

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.