Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is het moment om een doosje Piedmont op je verlanglijst te zetten

Volgens experts is de 2016 vintage 'wonderbaarlijk goed'. Piedmont is een regio in zwaar getroffen noordwest Italië. Het is ook de streek waar de Nebbiolo-druif voor barolo en barbaresco uitstekend gedijt. De wijn die deze druif oplevert leunt meer richting een Bourgogne dan een Bordeaux, om je e...

Dít is het moment om een doosje Piedmont op je verlanglijst te zetten

Volgens experts is de 2016 vintage 'wonderbaarlijk goed'.

Piedmont is een regio in zwaar getroffen noordwest Italië. Het is ook de streek waar de Nebbiolo-druif voor barolo en barbaresco uitstekend gedijt. De wijn die deze druif oplevert leunt meer richting een Bourgogne dan een Bordeaux, om je een idee te geven.  

De barolo die in 2016 is gebotteld wordt door kenners beschouwd als 'het wijnjaar van een generatie'. De omstandigheden voor rijping van de druiven waren ideaal qua zon en regen, wat qua smaak 'een huwelijk in power en elegantie' heeft opgeleverd.

(c) Belgium Wine Watchers 

De wijn komt verspreid over het jaar op de markt, wijnboeren beslissen zelf over het moment en momenteel is er begrijpelijkerwijs geen handel. Maar mocht je van mooie rode wijn houden, dat is dit er eentje om op je verlanglijstje te zetten.

Foto's (c) iStock, tenzij anders staat aangegeven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in