Spicy & smakelijk: Vanja van der Leeden schreef Indorock
Spicy & smakelijk: Vanja van der Leeden schreef Indorock

Je krijgt spontaan zin om rendang te gaan maken!

Kookboeken zijn ongeveer net zo verslavend als bonbons. Kniesoor die er op let dat wat je zelf maakt er zelden uitziet zoals op de beeldschone foto's, het is al verrukkelijk om erdoorheen te bladeren.

Article continues after the ad

© Esmee Langereis /  FB

Het nieuwe Gouden Kookboek 2019 is er eentje om ook daadwerkelijk uit te koken. Indorock van Vanja van der Leeden – Indonesische smaken in een nieuw jasje - heeft de prijs gewonnen voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek in het kader van de Kookboekenweek die nog tot zondag duurt.

‘We kunnen er niet omheen: Indonesië is hot,' aldus de vakjury over Het Gouden Kookboek 2019. "Er is een heuse stroom aan kookboeken op gang gekomen die de gordel van smaragd belichten. Indorock is eigenwijs en eigentijds, maar loopt tegelijkertijd over van liefde voor het land, de keuken, de cultuur en tradities. De recepten van Vanja van der Leeden rocken zoals de titel al doet vermoeden, maar dat doet het beeld ook. Remko Kraaijeveld heeft een prachtig beeldverslag gemaakt: rauw, puur. Nergens opgepoetst, maar eerlijk. Kortom een boek om van te houden met liefdevolle recepten om te delen.’

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nijgh Cuisine (@nijghcuisine) op

De vakjury heeft verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken bereid en aan de hand van hun bevindingen de winnaar bepaald. Juryvoorzitter Janny van der Heijden heeft de prijs – het kookboek uitgevoerd in ‘goud op snee’ – uitgereikt onder toeziend oog van vele kookboekenliefhebbers.

Foto's (c) Nijgh Cuisine

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in