Ze is rijker dan Queen Elizabeth én JK Rowling bij elkaar en goed voor zo'n €13 miljard. Dat maakt de bloedmooie Kirsty Bertarelli de rijkste vrouw van het Verenigd Koninkrijk. Wie is deze vrouw?

Lees ook: Binnen kijken bij deze Amsterdamse loft van vijf miljoen

Kirsty groeide op in het Britse Staffordshire, vanuit waar haar familie één van 's werelds grootste keramische fabrikanten - Churchill China - leiden. In 1988 deed ze mee aan de Miss-verkiezingen en werd ze bekroond tot Miss UK. Later dat jaar deed ze mee aan de Miss World-verkiezing en eindigde ze op de tweede plaats.

Ze verhuisde naar Londen en daar startte haar carrière in de muziek. Ze tekende een contract bij Warner Bros, bracht haar eigen muziek uit en schreef hitnummers voor de meidenband All Saints. 

Op een diner in Sardinië ontmoette Kirsty Ernesto, een Zwitserse zakenman en eigenaar van biotech gigant Serono en de winnaar van de zeilwedstrijd America's Cup in 2003 en 2007. In 2000 trouwde Kirsty met Ernesto Bertarelli. Samen zijn de goed voor zo'n 11 miljard en zijn ze één van de rijkste mensen van Groot-Brittannië. Ze pendelen tussen hun chalet van 8 miljoen in het Zwitserse Gstaad, hun huis van 10 miljoen in Genève en hun huis in Londen van 10 miljoen.

 

A post shared by @kirstybertarelli on

En tja, wat geef je een vrouw die alles al heeft voor haar veertigste verjaardag? Precies, je laat in het diepste geheim een jacht van 100 miljoen voor haar bouwen. The Vava II is daarmee één van de duurste schepen ter wereld en dus absoluut een uniek verjaardagscadeau....