Kledingwinkels langs de kanalen van het nagebouwde Venetië of winkelen op een plek alsof je het idee van 1001 Nacht hebt. Er bestaan parels onder de shoppingmalls waar je waarschijnlijk het bestaan niet eens van af wist. 

Daarom maken wij een selectie van de mooiste plekken ter aarde om te winkelen.

1. Ibn Battuta Mall, Dubai
We beginnen met Ibn Battuta Mall, een plek waar de meeste winkels tot middernacht geopend zijn. Deze shoppingmall ligt in Dubai, maar ver buiten het centrum. Daarom is deze winkelplek niet echt bekend bij toeristen. In Ibn Battuta Mall vind je 'gewone' winkels als H&M, Swarovski en Hunkemöller. Maar...ondertussen kijk je je ogen uit. Want het winkelcentrum is opgedeeld in zes thema’s welke geheel in stijl van het betreffende land zijn gestyled. Zo zijn er levensgrote stenen olifanten te bewonderen.

2. Grand Canal Shoppes, Las Vegas
The Grand Canal Shoppes is een kleine stukje Venetië in Las Vegas. Het winkelcentrum ligt aan de Strip in Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten. Je vindt hier (kleding)winkels in het iets duurdere segment: Barneys New York, Ann Taylor, Banana Republic en Sephora bijvoorbeeld. Ondertussen kun je genieten van de gondels die door het grote kanaal varen.

3. Mall of America, Bloomington (VS)
De Mall of America is het grootste overdekte shopping en entertainment center van Amerika en ligt in Bloomington op slechts vijf kilometer van het vliegveld. In dit winkelcentrum vind je honderden winkels en alle grote (Amerikaanse) warenhuizen. Denk aan Macy’s, Sears en Nordstrom. In dit geval is het dus letterlijk shop till you drop.

4. West Edmonton Mall, Edmonton (Canada)
West Edmonton Mall was tot 2004 de grootste in zijn soort in de wereld. Wat vind je er dan allemaal? Nou naast een fantastische fantastisch foodcourt, maar liefst 800 winkels. Er is voor ieder wat wils: van designer boutiques (Burberry, Versace, Prada) tot de Levi's store, H&M en Zara. O ja, klaar met winkelen? Dan vind je er ook nog een attractiepark, waterpark of de bioscoop.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!