Ken je die middagdip na de lunch? Dat je het liefst je hoofd even op je bureau legt? Masseer 'm zelf weg. Valt amper op en werkt beter dan koffie!

De after lunch-dip is berucht. Maar nu we nog een beetje aan het donkere, natte weer moeten wennen, ligt een dip op elk moment van de dag op de loer. Cafeïne helpt misschien, maar hoeveel koffie kun je drinken op een dag? Probeer jezelf liever eens op te peppen met een oormassage.
Hoe dan?
Eigenlijk heel eenvoudig, en vrij onopvallend zo achter je beeldscherm. Neem je oorschelp tussen duim en wijsvinger (links en rechts tegelijk) en maak draaiende bewegingen met je vingertoppen. Alsof je ze over elkaar wrijft, maar dan met je oor ertussen. Begin boven op de oorschelp en masseer langzaam langs de zijkant omlaag naar de oorlel, die ook moet worden meegenomen. En niet zachtjes strelen, maar masséren. 
Waarom?
Het idee erachter komt uit de oosterse geneeskunde: door je oren te masseren, stimuleer je de energie die door de meridianen (energiebanen) in je lijf loopt. In je oren zitten een hoop zenuwuiteinden - de massage kan daarom ook nog een boost aan je brain geven. 
Fitte dag verder!

Article continues after the ad