In de Late Late Show met James Corden was hoofdredacteur er heel duidelijk over: de Trumpjes krijgen geen uitnodiging voor meer voor hét modefeestje van het jaar.

Het Met Gala is eigenlijk een jaarlijkse benefietavond voor het Metropolitan Museum of Art Costume Institute, waar geld wordt opgehaald voor de komende modetentoonstelling in het MET. Dit New Yorkse modebal bestaat al sinds 1946 en sinds 1999 bepaalt Anna Wintour wie er op de gastenlijst mag. Topdesigners, artiesten, sporters… allemaal hebben ze grif geld over voor een plek op de rode loper. Trump kwam er al in de jaren tachtig, toen met Ivana, en juicy is dat hij Melania op het Met Gala van 2004 ten huwelijk vroeg. Maar nu is hij dus niet meer welkom…


In 1988 met Ivana.

Wel moet gezegd worden dat het icoon van de modewereld enorm voor het blok werd gezet. Zij en James Corden een spelletje deden: spill you guts or fill your guts. Een soort truth or dare, maar dat met walgelijke en vette happen. Waar Wintour zich overduidelijk nooit aan waagt. Op de vraag: ‘Wie zul je nooit meer uitnodigen op het Met Gala?’, schoof Corden een gepekelde varkenspoot onder Wintours neus. Ze móest wel antwoorden (die poot opeten was geen optie voor de überslanke fashion lady) en dat antwoord was Donald Trump. Waarom hij, werd niet meer gevraagd, duidelijk is wel dat Vogue en Wintour altijd pro Clinton zijn geweest.


Melania had er zin in, in 2010.

Beste designer
Het was sowieso geen makkelijke avond voor Wintour. Corden vroeg haar ook de drie topdesigners Tom Ford, Ralph Lauren en Marc Jacobs te ranken van beste naar minste. Tom Ford bleek haar favoriet, maar de tweede en derde plek kon ze niet beslissen, waarna ze verplicht een stuk bacon-wrapped pizza moest eten. “Ik geloof gewoon niet dat je dit eet!” lachte James Corden. “Ik ook niet”, baalde Anna Wintour.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!