Kou, regen, wind... Het belooft vandaag geen mooie dag te worden. Blijven we toch lekker binnen! Hier wat lazy sunday inspiratie.

Wies Verbeek: Dr. Foster
“Ik ben zo verslaafd geraakt aan spannende detectives dat ik even moest nadenken of ik Dr. Foster wel wilde zien. Hierin wordt namelijk geen gruwelijke moord gepleegd en draait het niet om een leuke politieagent. Nee, dit gaat over een ogenschijnlijk gelukkig stel Gemma (Dr. Foster) en Simon. Algauw maken ze elkaar het leven zo zuur en raken ze daardoor totaal geobsedeerd, dat je vol spanning zit te kijken. Ook al trek je gauw partij voor Gemma, af en toe weet je niet meer wie je moet geloven. In de tweede serie gaat de kwellig door. Je zit op het puntje van je stoel, dat verzeker ik je.” 

Annemarie Oude Essink: Line of Duty
“Dit bekroonde Britse tv-drama gaat over de speciale eenheid AC-12 die corruptie bestrijd binnen het politieapparaat. Om deze corruptie aan te tonen, moet er bijzonder voorzichtig worden gehandeld. Bovendien probeert de beschuldigde op sluwe wijze zijn/haar vermeende onschuld te bewijzen. Een constant kat-en-muisspel dus, en niemands leven of carrière is veilig. Ja, een serie zoals alleen de Engelsen die kunnen maken.”

Margreet Nanning: Stranger Things
“Zoooo spannend. En er wordt waanzinnig goed geacteerd met Winona Ryder als absoluut hoogtepunt. Voor mij als vijftiger is het bovendien een nostalgisch feestje omdat de serie in de jaren tachtig speelt en de vormgeving bijzonder goed geslaagd is. In Amerika is het de populairste Netflix original ooit en dat begrijp ik volkomen. Ik ben geen horror fan, maar in deze serie zit zoveel meer dan angstaanjagende monsters. Dat ware vriendschap echt bestaat, laten de vier hoofdrolspelers ons bijvoorbeeld op ontroerende wijze zien. Last but not least is Stranger Things voor mij een hit omdat mijn zoon en ik er samen naar kijken en over napraten…”

Marion Florusse: Top of the Lake
“Het waanzinnig spannende Top of the Lake is mysterieus, adembenemend gefilmd en er wordt geweldig geacteerd. Onvergetelijk is ook de reeks van Dr. Who met Matt Smith (prins Philip in het ook al zo fantastische The Crown) in de hoofdrol, de meest charmante, onweerstaanbare Dr. ooit.”

Elisa van Eijden: Bonusfamiljen
“Typisch Zweedse humor en erg herkenbaar voor mensen die in een samengesteld huishouden wonen, is Bonusfamiljen (Bonus Family). Als je nieuwe stiefzoontje een ongeleid projectiel blijkt en de ex van je nieuwe vrouw wel erg vaak over de vloer komt...”

Inge van der Steeg: Lilyhammer
“Onbetwist Een heerlijke potpourri van alles wat een serie goed maakt. Waar je zonder risico op nachtmerries voor het slapen een aflevering van kunt bekijken.”


Claudia Straatmans: The Missing 2
“Met inspecteur Julien Baptiste. Om verliefd op te worden, deze Franse acteur die zo charmant Engels spreekt – en nooit opgeeft. Elk vermist kind moet gevonden worden. Serie één (met Adam uit Cold Feet) was huiveringwekkend. Met serie twee weet het team van The Missing weer een beklemmende look & feel neer te zetten.”

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!