En wij maar denken dat ze uitsluitend op eieren leefde!

Filmster Marilyn Monroe stond meer bekend om sexy poseren dan om haar talenten als keukenprinses, maar toch stond ze wel eens voor het fornuis.

Article continues after the ad

Twee kookboeken die ooit in de kast van Monroe hebben gestaan worden verkocht. Het Amerikaanse veilinghuis Siegel Auction Galleries veilt de boeken op 22 juni.

Het gaat om The New Fannie Farmer Boston Cooking-School Cook Book en The New Joy of Cooking, basiskookboeken die begin jaren vijftig zijn verschenen.

Het zouden de enige twee kookboeken zijn waarvan is bevestigd dat ze van de Amerikaanse filmster (1926-1962) zijn geweest.

De boeken zijn bijzonder vanwege de handgeschreven briefjes die Monroe tussen de pagina's bewaarde.

Zo zit er in de boeken onder meer een boodschappenlijstje, een ingrediëntenlijst van boeuf bourguignon en een uit de krant geknipt recept voor lasagne waarop de actrice heeft getekend.

Daarnaast krijgt de koper ook een idee van het dieet dat Monroe destijds volgde. De actrice bewaarde in de boeken ook dagmenu's met diverse opties voor verschillende maaltijden.

Zo begon Monroe haar dag bijvoorbeeld met sinaasappelsap of gestoofde pruimen en toast en ontbijtgranen.

Het veilinghuis verwacht dat de twee boeken samen tussen de 50.000 en 75.000 dollar gaan opbrengen.

Foto's (c) Getty Images, Siegel Auction Galleries

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in