Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De enige koekjes die je wil bakken deze maand

Chocola en Maldon-zout, wij weten genoeg. De koekjes, die je ook als rol kunt invriezen voor koekjesmomenten in een later stadium, komen van Alison Roman. Over wie we dit jaar al vaker geschreven hebben hier op Nouveau.nl (wij zijn fan!). Ze werd zo'n beetje de queen of quarantine op Instagram, v...

De enige koekjes die je wil bakken deze maand

Chocola en Maldon-zout, wij weten genoeg.

De koekjes, die je ook als rol kunt invriezen voor koekjesmomenten in een later stadium, komen van Alison Roman. Over wie we dit jaar al vaker geschreven hebben hier op Nouveau.nl (wij zijn fan!).

Ze werd zo'n beetje de queen of quarantine op Instagram, vooral ook omdat haar recepten vaak veelal met ingrediënten gemaakt kunnen worden die je in de kast hebt liggen. Denk ansjovis en tomatenpasta.

En ja: ze heeft ook een viral koekjesrecept, eentje van pre de pandemie maar evengoed hét koekje dat je wil eten deze feestdagen. Bakken maar!

Ingrediënten

  • 250 gram gezouten boter (koud, in stukjes van ongeveer een centimeter)
  • 100 gram witte suiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • Een theelepeltje vanille-extract
  • 260 gram bloem
  • Circa 150 gram van je favoriete chocolade (gehakt, maar niet te fijn)
  • Eén groot ei (geklopt)
  • Maldon-zout

Bereiding

1 - Meng in een staande mixer de boter, suikers en vanille 3-5 minuten, tot het mengsel licht en luchtig is.

2 - Schraap de zijkanten van de kom schoon en voeg terwijl de mixer aanstaat (zachtjes) langzaam de bloem toe, en daarna de chocola. Zodra alles gemengd is, mag de mixer uit.

3 - Verdeel het deeg in tweeën en leg op een stuk huidhoudfolie. Maak van beide stukken een soort lange worst waar je straks koekjes van kunt snijden. Leg in de koelkast tot ze stevig zijn, ongeveer twee uur.

4 - Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koude koekstaven met het geklopte ei en rol ze door een beetje extra suiker voor een krokant randje.

5 - Snijd er nu koekjes van, leg ze op je bakplaat (met ongeveer 3 centimeter er tussen voor het geval ze iets uitlopen) en besprenkel met het Maldon-zout. Bak in 12-15 minuten tot de randjes net een beetje kleur krijgen. Laat helemaal afkoelen voor je toeslaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in