Lekker én light!

Wie wél van een drankje houdt maar zich ook drukmaakt om de calorieën die daar nu eenmaal bijhoren gaat een prachtig najaar tegemoet: met de komst van talloze Hard Seltzers vind je nu met gemak een licht en lekker drankje (onder de 100 kcal per blikje) dat je hup, zo in je koelkast zet.

Article continues after the ad

Hard seltzer is een laag-alcoholisch drankje met bruiswater én een fruitsmaakje. En in de VS zijn ze er al zó van in de ban dat de Nederlandse merken zich nu ook reppen om de dorstlessende blikjes op de markt te brengen in allerlei heerlijke smaken.

Een gezondere manier van een drankje doen, het gemak van een blikje, een veelheid aan verschillende smaken... geen wonder dat er massaal naar de Hard Seltzer wordt gegrepen. Die je natuurlijk óók gewoon thuis zelf kunt maken, met je favoriete fruit(siroop), dranksoort en bruiswater.

Of je zet de koelkast ermee vol. Bijvoorbeeld met deze heerlijkerds van Hooghoudt met mango en chilipeper. Of watermeloen en munt of aardbei en basilicum. Het is maar net wat jouw ding is, eigenlijk. Die ligt binnenkort gewoon bij de slijters van Nederland. Maar online speur je deze verfrisser ook van andere merken op.

Wij zijn fan van deze lichte variant op de borrel en proosten er dit weekend mee.

Beeld: iStock/Hooghoudt

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in