Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Beaujolais Primeur 2020 est arrivé!

Ook bekend als Beaujolais Nouveau 🍷😊 Het is vandaag de derde donderdag in november, traditioneel het moment waarop de nieuwe Beaujolais op de markt komt. Beaujolais komt uit de gelijknamige Franse wijnstreek  ten oosten van het Franse Centraal Massief (rondom Lyon) en is een heel jonge wijn, waar...

De Beaujolais Primeur 2020 est arrivé!

Ook bekend als Beaujolais Nouveau ??

Het is vandaag de derde donderdag in november, traditioneel het moment waarop de nieuwe Beaujolais op de markt komt. Beaujolais komt uit de gelijknamige Franse wijnstreek  ten oosten van het Franse Centraal Massief (rondom Lyon) en is een heel jonge wijn, waarvan de druiven slechts twee maanden eerder zijn geplukt.

Hoe smaakt de lichting van 2020? Kenners omschrijven de Beaujolais van dit jaar als een 'warme vintage'. Er was geen vorst in het voorjaar en geen hagel in de zomer; het enige waar de streek mee te kampen had, was wat droogte. De druivenoogst was goed, met puntgave druiven die een vrij krachtige Beaujolais leveren, maar door de droogte is de oogst wel kleiner, zodat er minder flessen gebotteld zijn.

De wijn heet Beaujolais Primeur of Nouveau omdat het wijn is van de eerste persing. Als allereerste wijn van het nieuwe oogstjaar zit ie vol sap en frisheid. Dat kersverse kan 'm een beetje schraal maken, daarom kun je de wijn het beste licht gekoeld serveren: 14 graden is prima (dat is 45 minuten in de koelkast voor je 'm schenkt). Het is geen bewaarwijn, drink je Beaujolais lekker met op bij charcuterie, vis, frites, paté, kaasjes en andere verwennerijen die aan de vettige kant zijn, daarbij smaakt hij het lekkerst.

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in