We gaan vaker dan ooit op de foto, doordat met mobieltjes camera's bijna altijd bij de hand zijn. Ben je daar niet zo dol op? Nergens voor nodig! Jij denkt straks: gelukkig hebben we de foto's nog.

Als je deze 5 handige tips hanteert, straal je zéker op de foto.

Lees ook: Feestje? Eet deze vier dingen dan liever niet

1. Wees zeker van jezelf
Houd je hoofd omhoog, doe je schouders naar achteren en je borst naar voren. Sta trots op de foto en wees vooral niet bang voor de camera.

2. Lach met je ogen
Een geforceerde lach waarbij je al je tanden laat zien, kan soms ietwat gemaakt overkomen. Ben je niet in een vrolijke bui en lukt het niet om je oprechte lach tevoorschijn te toveren? Glimlach dan subtiel met je mond, maar laat vooral je ogen stralen. Zo blijven je wangen ontspannen en voorkom je een grimas.

3. Ken je hoeken
Iedereen heeft een ‘goede’ kant en een ‘slechte’ kant. Oefen voor de spiegel en ontdek wat jouw meest fotogenieke kant is. Leer ook in welke hoeken je gezicht en lichaam het beste tot hun recht komen. Een tip: laat je nooit vanaf een punt lager dan kinhoogte fotograferen. Dat pakt gewoon niet goed uit, voor niemand.

4. Tellen
Hoeveel foto’s heb je moeten verwijderen waar je hartstikke florissant op staat, maar nét je ogen gesloten hebt? Eeuwig zonde! Met deze truc is dat verleden tijd: sluit je ogen en laat de fotograaf tot 3 tellen. Bij 3 open jij je ogen en neemt hij of zij de foto.

5. Zeg geen ‘cheese’
Behalve dat het een beetje cheesy is, zorgt dit woord ervoor dat je lippen en wangen onnatuurlijk strak staan. Ga daarom voor tip 2, mocht je op het moment een natuurlijk lach missen.

Bron: Libelle.nl
Bron beeld: Hollandse Hoogte

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!