We gaan vaker dan ooit op de foto, doordat met mobieltjes camera's bijna altijd bij de hand zijn. Ben je daar niet zo dol op? Nergens voor nodig! Jij denkt straks: gelukkig hebben we de foto's nog.

Als je deze 5 handige tips hanteert, straal je zéker op de foto.

Lees ook: Feestje? Eet deze vier dingen dan liever niet

1. Wees zeker van jezelf
Houd je hoofd omhoog, doe je schouders naar achteren en je borst naar voren. Sta trots op de foto en wees vooral niet bang voor de camera.

Article continues after the ad

2. Lach met je ogen
Een geforceerde lach waarbij je al je tanden laat zien, kan soms ietwat gemaakt overkomen. Ben je niet in een vrolijke bui en lukt het niet om je oprechte lach tevoorschijn te toveren? Glimlach dan subtiel met je mond, maar laat vooral je ogen stralen. Zo blijven je wangen ontspannen en voorkom je een grimas.

3. Ken je hoeken
Iedereen heeft een ‘goede’ kant en een ‘slechte’ kant. Oefen voor de spiegel en ontdek wat jouw meest fotogenieke kant is. Leer ook in welke hoeken je gezicht en lichaam het beste tot hun recht komen. Een tip: laat je nooit vanaf een punt lager dan kinhoogte fotograferen. Dat pakt gewoon niet goed uit, voor niemand.

4. Tellen
Hoeveel foto’s heb je moeten verwijderen waar je hartstikke florissant op staat, maar nét je ogen gesloten hebt? Eeuwig zonde! Met deze truc is dat verleden tijd: sluit je ogen en laat de fotograaf tot 3 tellen. Bij 3 open jij je ogen en neemt hij of zij de foto.

5. Zeg geen ‘cheese’
Behalve dat het een beetje cheesy is, zorgt dit woord ervoor dat je lippen en wangen onnatuurlijk strak staan. Ga daarom voor tip 2, mocht je op het moment een natuurlijk lach missen.

Bron: Libelle.nl
Bron beeld: Hollandse Hoogte