Shake it, baby! Met crushed ijs en lekker veel fruit.

Het zindert en het is happy hour – wat bestel je? Als je Heel Verstandig bent een mocktail of thee (want van alcohol krijg je het nóg warmer en van verse thee koel je af), maar ben je in een YOLO stemming, dan wordt het vast een cocktail. Deze vijf zijn lekker fris, met veel fruit en veel ijs. Salute!

Article continues after the ad

Malibu Sunset

 

De verhouding is 2 delen Malibu likeur op 4 delen ananassap en 1 deel rode grenadine. Om de laagjes te maken begin je met 3-4 ijsblokjes onderin een glas te gooien. Daarna het ananassap en de rumlikeur. Nu de grenadine langzaam langs een kant van het glas toevoegen om de gescheiden kleurlaag te krijgen.

Frozen Margarita

Meng 3 delen tequila met 2 delen limoensap en 1 deel cointreau. Bevochtig de rand van de glazen met limoensap, doop de rand in zout. Gooi de tequilamix met ijsblokjes in de blender en mix tot het ijs verbrijzeld is, maar nog wel structuur heeft. Serveren met een schijfje limoen.  

Old Cuban

Shake 3 delen Bacardi 8 Años met 1 deel suikersiroop, 1 deel limoensap en 2-3 scheutjes Angostura bitters met een paar ijsblokjes, schenk uit door een zeef, vul aan met ijskoude prosecco, serveren met een blaadje munt.

Hennessy Colada

Intimi mogen Henny Colada zeggen tegen deze calorific liefdesbaby tussen een milkshake en een cocktail. Meng gelijke delen Hennessy cognac, kokosmelklikeur en ananassap met een of twee bollen vanilleroomijs in de blender tot je een dik vloeibare massa krijgt. Schenk deze in een glas, roer er losjes karamelsiroop door. Serveren met ananas of een kers en een wijd rietje.

Watermelon Fizz

Shake 1 deel wodka met 1 deel De Kuyper Watermelon likeur, 2 delen citroensap en 2 delen suikersiroop met ijs, schenk met ijs en al in een longdrinkglas. Aftoppen met Sprite of 7Up, garneren met munt. Deze kun je ook maken met verse ontpitte watermeloen in de blender en dan aftoppen met koude prosecco.

Foto's (c) iStock, Bacardi, Tipsy Bartender 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in