Swipen, liken, chatten én nieuwe contacten leggen.

Online daten iets voor jonge mensen? Echt helemaal achterhaald, 50-plussers die op zoek zijn naar een relatie pakken dat net zo goed online aan en blijken daar ook andere sociale contacten aan over te houden.  

Article continues after the ad

Uit onderzoek van 50plusmatch blijkt van de ondervraagden 84% zich weleens eenzaam te voelen. Dat dit gevoel afneemt door online contact te hebben onderstreept 62% van de ondervraagden. Vrouwen hebben over het algemeen meer sociale contacten dan mannen. Aan de andere kant vinden mannen het wél minder erg om single te zijn. Van respondenten zegt 56% (zowel mannen als vrouwen) het niet erg te vinden om single te zijn en open te staan voor wat gezelligheid.  

Sociaal contact neemt toe door online daten 
Vijftigplussers staan dus zeker open voor nieuwe sociale contacten via datingapps. Opvallend: vooral 75-plussers geven aan dat hun sociale contacten toegenomen zijn door online te daten. Bij de jongere groepen, met name tussen de 50 en 55 jaar, ligt dit percentage bijna 15% lager. 

Online dating tips

  • Koester laaggespannen verwachtingen. Je kunt online leuke nieuwe contacten opdoen, maar de liefde van je leven vinden kost echt wat meer tijd en moeite dan het algoritme van een datingsite suggereert.
  • Hou het luchtig, mik in eerste instantie op vrolijke telefoongesprekken en eens samen een eind wandelen of lunchen (als dat weer kan), maar niet meteen op een echte relatie. Ook niet te snel teveel problemen delen, nieuwe sociale contacten gedijen op enig optimisme.  
  • Heb je echt een klik met iemand, wacht dan niet te lang met eens live afspreken om te kijken of die klik er dan ook is. Spreek altijd ergens in het openbaar af, nooit bij je thuis.   
  • Maak nooit (maar dan ook echt nóóit) geld over naar iemand met wie je via een datingsite of app contact hebt. Er wordt door oplichters gretig gebruik gemaakt van eenzame mensen die op zoek zijn naar een partner.
  • Online daten moet je leren. Tegenvallers en teleurstellingen horen erbij, geef het niet te snel op, want er kunnen voor jouw profiel parels opduiken. Zie ook punt 1. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in