Villa in LA voor 70 miljoen dollar verkocht.

Dus, je hebt een verbouwing van vier jaar achter de rug en woont net twee jaar een beetje leuk en dan moet je alweer de verhuizers bellen? Het is waar presentator en oud-wielrenner Danielle Oerlemans de komende weken mee te maken krijgt.

Haar man, ondernemer Reinout Oerlemans en zij hebben hun villa in de wijk Bel Air in Los Angeles voor 70 miljoen dollar (bijna 60 miljoen euro) verkocht aan de Canadese R&B zanger The Weeknd.

De Oerlemans'jes waren eigenlijk niet van plan om te verhuizen, maar dit was duidelijk 'an offer they couldn't refuse'. Volgens de Wall Street Journal is het een van de grootste huizenverkopen in LA van dit jaar.

Article continues after the ad

Reinout en Daniëlle kochten de villa in 2015 voor ruim 21 miljoen dollar. Vervolgens werd de woning drie jaar lang gerenoveerd door een team van interieurontwerpers, aangestuurd door Daniëlle.

"Van het aansturen van de aannemers tot alles rondom het interieur en de tuin. Daar was ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mee in de weer", zei ze daarover. Reinout Oerlemans zei eerder dat het interieurdesign van het huis "verschrikkelijk" was, maar dat hij potentie zag in de locatie.

De villa is omgeven door groen en kijkt uit over de Bel-Air Country Club met golfbaan. Het huis is ruim drieduizend vierkante meter groot, telt negen slaapkamers en heeft onder meer een tennisbaan, een spa met sauna, een hammam, een binnen- en buitenzwembad (met een waterval), een bioscoop, een fitnessruimte en een muziekstudio.

Reinout en Daniëlle Oerlemans waren eigenlijk niet van plan hun riante woning te verkopen (ze wonen er leuk en hebben er vrienden als Gwyneth Paltrow in de buurt), maar werden benaderd door makelaars die voor de Canadese zanger op zoek waren naar een nieuwe villa. Volgens de makelaar stribbelde de familie Oerlemans eerst nog tegen, maar ging uiteindelijk toch overstag met de verkoop.

De 31-jarige Abel Tesfaye, de echte naam van The Weeknd, verkocht eerder dit jaar nog zijn huis in Los Angeles voor 20 miljoen dollar aan Madonna.

Door de verkoop komt het gezin – Reinout en Daniëlle zijn ouders van Thijmen (19), Fiene (16), Benjamin (14) en Katelyn (11) -  niet op straat te staan. Naast hun huis in de VS hebben ze ook nog een groot huis in Amsterdam, naast het Museumplein. Of ze een nieuw huis in Los Angeles gaan kopen, is niet bekend.

Danielle zei vorig jaar 'nooit heimwee te hebben naar Nederland - want we zijn in de bevoorrechte positie dat we makkelijk heen en weer kunnen vliegen’. "Als de kinderen straks uitvliegen, weet ik niet waar zij zullen belanden. Maar mijn man en ik willen onze tijd graag blijven verdelen tussen Amerika en Nederland, waar al onze familie is."

Foto (c) Brunopress, Google Earth

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in