10 suggesties om te zoenen!
10 suggesties om te zoenen!

Er valt nog best wat van Valentijn thuis te maken!

Misschien heb je niets met de meest romantische dag van het jaar, misschien heb je je partner het afgelopen jaar al zoveel gezien dat juist een dagje zonder welkom zou zijn.

Article continues after the ad

Maar mocht je nu wel een zwak voor Valentijn hebben, dan is dit het moment om het een en ander te gaan regelen, zodat je de 14de alles in huis hebt. Zoals…

Een lekker afhaal- dan wel thuisbezorgd diner. Veel restaurants cateren tegenwoordig maaltijden met cuisine niveau. Mooi dekken, fijne wijn erbij – zomaar een luxe avond thuis. Deze is lastig met jongere kinderen, toegegeven. Maar heb je pubers in huis? Verban ze voor een paar uur naar hun kamer met onbeperkt wifi en pizza.

Herinner je je de sint- en kerstpaniek bij de bezorgdiensten nog? Als je – afgezien van je aanwezigheid in zijn of haar leven – een cadeautje aan hem of haar wilt geven, is dit het moment om dat te bestellen.

Schrijf een liefdesbrief aan elkaar.

Idem: bloemen bestellen. En maak het persoonlijk. Rond Valentijn betaal je de hoofdprijs voor rode rozen, terwijl je iemand die dol is op geel vermoedelijk veel blijer maakt met een boeket vol gele gerbera's, freesia's en narcissen. Hoe meer op maat, hoe romantischer!

Bestel het spel Openhartig en leer elkaar nóg beter kennen.

Ooit, echt, gaan de hotels en restaurants weer open. Dus je kunt ook van, pakweg, 14 juni de meest romantische dag van het jaar maken en 14 februari gebruiken om alvast wat te boeken.

Bekijk samen jullie trouwalbum nog eens en andere foto's uit die tijd. Leuk om je gezamenlijke geschiedenis weer eens te beleven.

Spread the love. Je kunt Valentijn ook in bredere zin vieren, door mensen waar je platonisch van houdt een kaart, wat lekkers of een aardigheidje te sturen. 

Kook elkaars lievelingskostje: de een doet bijvoorbeeld de lunch, de ander het avondeten.

Beleef jullie eerste date opnieuw. Gingen jullie uit eten, maak dan die eerste maaltijd samen, was het de bios, stream dan de film die jullie toen zagen. Lekker herinneringen ophalen: wat vonden jullie toen van elkaar? Waar val je nog steeds op? Hoe heb je die eerste date beleefd en met wat voor gevoel sloten jullie 'm af? Zo haal je toch nog wat extra liefde uit de lockdown. 

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in