Rode loper, de show, de Oscars backstage – the works.

Wil je vannacht de uitreiking van de Oscars live volgen? Dat kan! In Nederland is de ceremonie dit jaar te zien op filmzender FilmBox. Ook als je Ziggo-abonnee bent, kun je tijdens de Oscaruitreiking FilmBox kijken.

FilmBox is een filmkanaal dat bij een aantal Nederlandse tv-aanbieders te zien is in het basispakket. Dat is onder meer het geval bij Canal Digitaal, Online.nl, Delta en Caiway. Abonnees kunnen daar op zondagnacht dus live meekijken met de ceremonie in Hollywood waarbij de winnaars van de Oscars 2022 bekend worden gemaakt.

Article continues after the ad

Bij de grootste aanbieders van Nederland, Ziggo en KPN, zit FilmBox niet in het pakket. Voor Ziggo-klanten is er echter goed nieuws. Daar is het kanaal tijdens de Oscaruitreiking gratis te zien via kanaal 13 van de mediabox.

De rechtstreekse uitzending begint in de nacht van zondag op maandag om 0.30 uur Nederlandse tijd met een reportage vanaf de rode loper buiten het Dolby Theatre in Los Angeles. De ceremonie zelf gaat om 2.00 uur van start en wordt gepresenteerd door de actrices Amy Schumer, Wanda Sykes en Regina Hall. Er worden prijzen uitgereikt in 23 categorieën.

Op de maandagavond is er om 22.00 uur nog een samenvatting van de hoogtepunten, die op dinsdag om 20.30 uur wordt herhaald.

Foto's (c) Getty Images, Academy Awards

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in