Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wordt het kunstfietsen, brocante, folk of Canto Ostinato?

De leukste uitjes en activiteiten voor dit weekend! Festivals, fairs, openluchtvoorstellingen – er is weer van alles te beleven. We tippen vijf events voor dit weekend. Rapalje Zomerfolk Festival Op 11 en 12 juni 2022 staat het Stadspark van Groningen in het teken van het Zomerfolk Festival: wand...

Wordt het kunstfietsen, brocante, folk of Canto Ostinato?

De leukste uitjes en activiteiten voor dit weekend!

Festivals, fairs, openluchtvoorstellingen – er is weer van alles te beleven. We tippen vijf events voor dit weekend.

Rapalje Zomerfolk Festival

Op 11 en 12 juni 2022 staat het Stadspark van Groningen in het teken van het Zomerfolk Festival: wandelparadijs wordt Keltische wereld.

Internationale folkartiesten, fair, activiteiten en workshops en lekkere hapjes in stijl.

Brocante Bos Fair

Voor de liefhebbers van snuffelen langs kramen en lekker eten: de Bos Fair in het Doornse Gat in Doorn op 11 juni 2022. Brocante, kleding, woonaccessoires en een bos, dus. Plus meer foodtrucks dan goed is voor een mens.

Grachtenfestival Meppel

Op 10-11-12 juni staat Meppel in het teken van het Grachtenfestival. Botenshow, historische schelen, concerten, shanty- en piratenkoren en nog veel meer, waaronder vanavond de Late Night Grachtenwalk van 5 of 10 km.

Kunstfietsen

De Kunstfietsroute 'Kunst van Hier tot Ginder' is een fietstocht door het prachtige Sallandse landschap. Je fietst door het buitengebied van de gemeente Deventer.

Bijzondere locaties langs de fietsroute vormen op 11 en 12 juni 2022 het decor voor beeldende kunst, theater en muziek. De lengte van de fietstocht is circa 26 kilometer en de route is geheel bewegwijzerd.

Canto Ostinato

Deze klassieke pianohit is door Aart Bergwerff bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen, waardoor het een heel andere dimensie krijgt. 'De Canto' is een vrij meditatief stuk. Elke uitvoering is uniek. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerders.

Wishful Singing voegt daar nog een extra beleving aan toe. Het ensemble bevindt zich tijdens de uitvoering tussen het publiek. Bezoekers kunnen een slaapmasker dragen om zo dit ruimtelijke effect nog sterker waar te nemen. Het is zaterdag te beluisteren in de Grote of Jacobijnenkerk in Leeuwarden en zondag in de Grote of Protestantse Kerk in Den Bosch en later nog in Groningen, Zutphen, Deventer, Weert en Woerden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in