Onthullend en aangrijpend: je leest het in één ruk uit.

Voor wie zich graag door de zelfisolatie heen leest en dol is op all things Oranje. De bestseller 'Beatrix. Dwars door alle weerstand heen' van Jutta Chorus is opnieuw verschenen, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van haar kroning.

Het was bij de eerste uitgave al spraakmakend: journalist Jutta Chorus maakte een indrukwekkend portret van de 'Moeder des Vaderlands', op basis van zeventig bronnen. Zonder inmenging van de Rijksvoorlichtingsdienst, wat het fascinerend leesmateriaal maakt over de ups en downs van Beatrix  als prinses en koningin.

Article continues after the ad

Het was niet allemaal zonneschijn (“Ik kan niet veel goed meer doen in dit land”, zei Beatrix over haar rol) voor de oud-koningin, die veel te verstouwen kreeg aan weerstand, een zieke man en een foute vader. En bovendien zichzelf wel eens in de weg zat met haar perfectionisme en plichtsbesef.

Toch geeft dit boek een goed beeld van hoe Beatrix denkt en werkt, en wat ze voor de Nederlandse monarchie heeft betekend en vooral: hoe betrokken en aardig ze ook kan zijn. Nouveau mag 5 exemplaren weggeven – echt geweldig leesmateriaal tijdens de aanhoudende Intelligente Lockdown!

DOE MEE & WIN

Deze actie is gesloten!

 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in