Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

William Spaaij in David Bowie's Lazarus

Openhartig vertelt hij over de vrouwen in zijn leven die vast komen kijken. William Spaaij is vanaf eind januari te zien in Lazarus, het laatste werk van David Bowie. Spaaij gaat Valentine vertolken, een rol die sinds de première in oktober gespeeld wordt door Pieter Embrechts. Ze zullen afwissel...

 William Spaaij in David Bowie's Lazarus

Openhartig vertelt hij over de vrouwen in zijn leven die vast komen kijken.

William Spaaij is vanaf eind januari te zien in Lazarus, het laatste werk van David Bowie. Spaaij gaat Valentine vertolken, een rol die sinds de première in oktober gespeeld wordt door Pieter Embrechts. Ze zullen afwisselend te zien zijn.

"De rol van Valentine is een van de hoofdrollen in de musical en vereist een geweldige zanger en acteur," zegt producer Albert Verlinde. "William heeft met zijn prachtige rollen in onder andere Ramses en Was Getekend, Annie M.G. Schmidt laten zien dat hij zo’n rol kan dragen. Ik vind het fantastisch dat hij de rol van Valentine een aantal keer per week voor zijn rekening gaat nemen!"

En dat vinden zijn dierbaren vast ook: William sprak eerder met Nouveau over de vrouwen in zijn leven. Dit zijn de dames die voor 5 april (als Lazarus stopt) vast in het DeLaMar Theater in Amsterdam zullen opduiken. Van ex Noortje Herlaar staat dat al vast: ook zij speelt mee in het muziektheater.

MOEDER RIA LELIEVELD

‘De band tussen mijn moeder en mij is de laatste jaren veel mooier geworden," zegt William. "Niet dat die vroeger slecht was, helemaal niet, maar we durven tegenwoordig beter over emoties te praten. Mijn moeder is sowieso een ander mens geworden sinds ze oma is, veel speelser en knuffeliger dan ik haar ooit gekend heb.

‘Sinds mijn moeder oma is, zie ik een heel andere vrouw’

De dinsdag is inmiddels vaste oma-en-opadag geworden. Ik kende haar vooral als een rationele, krachtige, hardwerkende vrouw, bij wie de emoties niet gemakkelijk naar boven kwamen. Iemand van “niet piepen, maar aanpakken”. Dat heeft ze zelf ook altijd gedaan, tot vandaag de dag, ondanks het feit, dat ze aan migraine lijdt. Het zal wel genetisch bepaald zijn.