Heerlijk louche in de rol van zijn leven.

Jude Law (47) is het soort acteur I love to hate – een mooie man die prettig is om naar te kijken, maar intussen wel  zorgvuldig alle Hollywoodclichés afwerkt. Bedroog zijn vrouw Sadie Frost met Sienna Miller. Bedroog Sienna met de nanny. Bezwangerde voorbijgaand model Samantha Burke. Verwekte zijn vijfde kind bij scharrel Catherine Harding. Trouwde vorig jaar met Phillipa Coan, nu in verwachting van zijn zesde kind. Intussen zag hij kans vele interviews verveeld uit te zitten en een paar mooie en een reeks slechte films te maken.

Zoals wel vaker gebeurd bij dit soort… doorleefde heren die het een en ander hebben meegemaakt, rolde hij met The Young Pope in de rol van zijn leven. Jude speelt paus Pius XIII, met Diane Keaton als zijn vertrouwelinge Zuster Mary, in een Vaticaan vol intriges met Jude zelf als stralend louche middelpunt. Kettingrokende Paus Pius is aartsconservatief, cynisch, twijfelt openlijk aan zijn geloof in God, maar eist intussen wel dat katholieken wereldwijd zich volledig overleveren aan het geloof.

Article continues after the ad

Kortom, hij gedraagt zich in het algemeen als een arrogante eikel met veel te veel macht. Zoals hij zelf nuffig zegt: "Ik weet niet of jullie me wel verdienen." Het is meeslepend kijkmateriaal, vanaf vanavond te zien – dubbele afleveringen! – op Fox vanaf 22:55 uur. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen, het tweede uit negen, wederom met Jude als onweerstaanbare rockster-paus in een opulente, heel vreemde wereld. Ik zit klaar om de serie nog eens te zien, alleen al omdat niemand zo mooi doortrapt, sexy en bloedserieus kan kijken als beroepsmanipulator Law.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in