Is het al november?

Prachtige eighties mode, een dijk van een regisseur, Lady Gaga én Adam Driver in de hoofdrollen en een van de meest ijzingwekkende, waargebeurde modeverhalen in het script. Naar deze film willen we straks.

House of Gucci heet-ie, en in november moet de film uitkomen. Gaga, Driver en regisseur Ridley Scott (Thelma & Louise, Alien, Gladiator) zijn op dit moment in Milaan voor de opnames. En daar deelde Gaga alvast dit modieuze plaatje.

Het verhaal van de vrouw die ze speelt, Patrizia Reggiani, is er eentje die schreeuwt om een film. Driver speelt erfgenaam Maurizio Gucci. En verder kunnen we, zo blijkt uit paparazzibeelden van de opnames én uit gewone logica natuurlijk, ontzettend veel fijne eighties-mode verwachten.

Article continues after the ad

In een notendop: in 1995 wordt Maurizio Gucci, kleinzoon van Gucci-oprichter Guccio Gucci, in Milaan neergeschoten in zijn kantoor. Ex-vrouw Patrizia blijkt een huurmoordenaar te hebben ingehuurd. Dat is geen spoiler, gewoon een feit: ze draaide er 18 jaar de bak voor in en kwam in 2016 vrij. Het leverde haar de bijnaam The Black Widow op.

Maar er zitten, uiteraard, meer haken en ogen aan het verhaal die we niet willen spoilen. Kom voor de mode, blijf voor de intrige. Wij hebben er zin in.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in