Is Tom Jones (hier in 1980) de leukste Foute Man ter wereld?
Is Tom Jones (hier in 1980) de leukste Foute Man ter wereld?

De kaartverkoop begint vandaag en op = op.

Britse zanger Tom Jones, bekend om zijn donkerbruine, robuuste bariton en schalkse blik, staat op 23 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. Jones geeft het concert ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Vandaag om 11.00 uur start de kaartverkoop.

Tom Jones – ooit wierpen dolenthousiaste fans hun slipjes naar hem op het podium, hij is "blij dat die periode voorbij is" – is inmiddels de éminence grise van de popscène, maar zijn stem staat nog altijd als een huis, of hij nu 'It's not unusual' zingt, 'Delilah' galmt of 'Kiss' van Prince eruit rockt. De nieuwe tournee heet A Celebration, vanwege zijn verjaardag op 7 juni.

Article continues after the ad

Jones treedt al op sinds zijn zeventiende en knokte zich via nachtclubs de hitparades in. Sinds de dood van zijn vrouw Linda (ze waren ondanks zijn veelvuldige slippertjes getrouwd van 1957 tot haar dood in 2016) woont Tom alleen in Londen. Hun zoon Mark is zijn zaakwaarnemer, deze foto van het gezin in uit 1967. 

Kaarten zijn vanaf vandaag (vrijdag 7 februari 2020) 11.00 beschikbaar via de website van Ticketmaster. Yeah, baby! 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in