Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat was ze prachtig: de 15 mooiste foto's van Zsa Zsa Gabor

Gisteravond werd bekend dat de legendarische actrice Zsa Zsa Gabor op 99-jarige leeftijd is overleden. Een hartaanval werd de van oorsprong Hongaarse schone fataal. Gabor schitterde in tientallen films, maar stond vooral bekend om haar schoonheid en extravagante levensstijl. Haar tijd ver vooruit...

Wat was ze prachtig: de 15 mooiste foto's van Zsa Zsa Gabor

Gisteravond werd bekend dat de legendarische actrice Zsa Zsa Gabor op 99-jarige leeftijd is overleden. Een hartaanval werd de van oorsprong Hongaarse schone fataal. Gabor schitterde in tientallen films, maar stond vooral bekend om haar schoonheid en extravagante levensstijl.

Haar tijd ver vooruit
Hollywood-legende Zsa Zsa werd als Sári Gabor geboren op 6 februari 1917 en had twee zussen, Magda (1915-1997) en Eva (1919-1995). De actrice, die het begrip sterrenstatus (Zsa Zsa hield wel van een feestje) een extra dimensie gaf, plaveide de weg voor de moderne socialites als Paris Hilton en Kim Kardashian.   

Gek op glitter
Ze trouwde maar liefst negen keer, de voormalige Miss Hongarije. En ze stak zelf maar al te graag de draak met haar vele huwelijken ("Ik wist de namen op het laatst niet meer, waarom denk je dat ik iedereen dahling ben gaan noemen?") en haar hang naar alles wat glitterde. Met haar diamanten, bontjassen en haar vrijgevochten manier van doen, cultiveerde ze het beeld van ouderwetse gold digger; maar het merendeel van de mensen wist haar 'blonde branie' (en bijkomende scherpe tong) wel te waarderen. 

Lees ook: 'Brady Bunch'-moeder Florence Henderson overleden

Moet je m'n zuster zien
Ook hotelmagnaat Conrad Hilton en Oscar-winnend acteur en bon vivant George Sanders behoorden tot de rij echtgenoten van Zsa Zsa. Later trouwde George overigens met Zsa Zsa's zus Magda.




Ze werd geroemd om haar klassieke schoonheid.


Geweldige genen, de dames Gabor.


Hoe onschuldig... maar schijn kon bedriegen.


Ze droeg het draag, maar liep het nooit: een blauwtje.


Knap, humoristisch én altijd tot in de puntjes verzorgd.