'De aardappeleters: misser of meesterwerk?'

Wil je leren tekenen in de stijl van Van Gogh? In kader van de tentoonstelling 'De aardappeleters: misser of meesterwerk?' heeft Van Lanschot, hoofdpartner van het Van Gogh Museum, de online workshopserie ‘Teken het boerenleven’ mogelijk gemaakt. 

In de tekenworkshop leer je tekenen in de stijl van Vincent, in makkelijk te volgen stappen en met eenvoudige tekenmaterialen. De tekenworkshops worden aangeboden op de Van Gogh Museum website en kunnen via het YouTube kanaal van het museum worden bekeken.

Tekenen als Van Gogh

In de driedelige workshopserie neemt kunstenaar en docent Inge Schagen de kijker mee naar Van Goghs atelier in Nuenen, de plek waar hij in 1885 De aardappeleters maakte. 

Article continues after the ad

In zijn tijd in Nuenen werkte Van Gogh aan nog veel meer voorstellingen van het Brabantse boerenleven, waarvoor hij talloze studies maakte van handen en gezichten van boeren en het boerenlandschap. De tekenworkshop verkent deze drie onderwerpen en leert de kijker om, vanuit zijn eigen perspectief, in de stijl van Gogh te tekenen. 

De tekenworkshopserie ‘Teken het boerenleven' is onderdeel van de online programmering van de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk? die tot en met 13 februari in het Van Gogh Museum te zien is. 

De Aardappeleters, Vincent van Gogh 1885 (c) Van Gogh Museum

Naast de tekenworkshop maakt Van Lanschot ook een online rondleiding van deze tentoonstelling mogelijk. Bregje Gerritse, onderzoeker en samensteller van de tentoonstelling, leidt hierin Hugo Kennis rond. De bekende tv-chef en -presentator is een geboren en getogen Brabander die opgroeide in dezelfde streek waar Van Gogh zijn meesterwerk schilderde. 

De eerste aflevering van de Van Lanschot x Van Gogh Museum workshopserie ‘Teken het boerenleven’ staat al live. Aflevering 2 en 3 komen op 18 november en 23 november online.

Foto's (c) Van Gogh Museum 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in