Ingrid Bergman met hoed, Andy Warhol – 1983 courtesy of Galleri Börjeson, Malmö
Ingrid Bergman met hoed, Andy Warhol – 1983 courtesy of Galleri Börjeson, Malmö

Vergaap je aan 7000 jaar kunstgeschiedenis!

The European Fine Art Fair, beter bekend als TEFAF, organiseert dit jaar haar 32e editie. Te zien is ruim 7.000 jaar aan kunstgeschiedenis en het is een evenement om niet te missen door verzamelaars en vertegenwoordigers van musea, maar ook voor de doorsnee liefhebber.

Bijna 300 van 's werelds meest toonaangevende galeries uit 20 landen presenteren werk van Oude Meesters en antieke kunstwerken, maar ook een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst, sieraden en werken op papier. Dit is Maria Luisa Isabella Spada Veralli - Principessa Potenziani e di San Mauro door Vittorio Matteo Corcos uit 1901.

Article continues after the ad

Maar er zijn ook prachtige boeken, zoals Gallerie des modes et costumes Français van François Watteau, het mooiste werk over mode in de 18de eeuw...

...en modern design, zoals de Croissillons kroonluchter van Jean Royère uit 1956…

….An Mendelssohn Bartholdy, dem Menschen und dem Künstler van Günter Brus…

…en meubels met laden ontworpen voor het Soseikan Huis door Siro Kuramata in 1967.

De toonaangevende beurs is opgezet in 1975 en wordt sinds 1988 gehouden in het MECC in Maastricht. TEFAF begon met 28 bezoekers en is tegenwoordig uitgegroeid tot ’s werelds grootste beurs voor kunst, antiek en design. Ook deze Picasso is er te zien: Le Petit Dessinateur uit 1956. 

The European Fine Art Fair is te bezoeken van 7 t/m 15 maart 2020 in het MECC in Maastricht

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in