Wat als Hillary nooit getrouwd was met Bill Clinton?

Een fascinerende nieuwe roman verkent hoe de wereld eruit had kunnen zien als Hillary Rodham nooit Hillary Rodham Clinton was geworden.

In het nieuwe boek Rodham omschrijft Curtis Sittenfeld een alternatieve geschiedenis over de politica. We ontmoeten Hillary als een veelbelovende jonge vrouw: ze studeert rechten aan de prestigieuze rechtenfaculteit van Yale, en maakt naam als activiste en voorvechtster van vrouwenrechten.

Article continues after the ad

En dan valt ze als een blok voor Bill Clinton. Een knappe, charismatische medestudent die zijn politieke carrière al ijverig in de steigers aan het zetten is. Tussen Hillary en Bill ontstaat een diepgaande intellectuele, emotionele en fysieke verbintenis.

In het echt trouwde Hillary Rodham met de liefde van haar leven en werd zij de Hillary Clinton die we al decennia kennen. Maar in het boek dus niet. Daar kiest ze een andere weg en verlaat ze Bill. In de daaropvolgende decennia klimt ze op in de Amerikaanse politiek. Haar wegen zullen die van Bill Clinton telkens opnieuw kruisen, zowel in de politieke arena als privé.

Een dijk van een boek voor de (voor)zomer! Je bestelt Rodham bijvoorbeeld hier.

Beeld: Atlas Contact

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in