De vier klinken volkomen tijdloos als zichzelf.

De comeback van ABBA heeft bij sommige fans lichte huiver veroorzaakt. Wat als het tegenvalt, wat als de band waar zoveel herinneringen aan kleven het bijna veertig jaar na het laatste album niet meer kan waarmaken?

Behoor je tot de bezorgde fans, wees gerust, ABBA klinkt op Voyager gewoon als ABBA. Simpel lijkende songs die in werkelijkheid heel slim in elkaar zitten en de zeventigers zijn nog goed bij stem, misschien hooguit iets brozer en dieper qua klank, maar niets dat stoort.

Article continues after the ad

Benny Anderson en Bjorn Ulvaeus hadden eerder al aangegeven geen poging te gaan doen om de ABBA-sound te moderniseren of aan te passen aan de huidige muzikale smaak. En ze hebben woord gehouden: Voyage klinkt zo tijdloos, dat het ook op een ander moment in de afgelopen veertig jaar had kunnen uitkomen.

Wat kun je verwachten? Mooie melodieën, arrangementen waar je blij van wordt, de bekende lekkere dreun, een vleugje kitsch, een mespuntje melodrama, wat humor en nieuwe muziek die als vanouds klinkt. Misschien wel net waar je behoefte hebt, in deze rare tijd. Luister 'm chronologisch, zodat je afsluit met Ode to Freedom, een majesteuze ballad die kan concurreren met Ode to Joy.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in