Het openhartige verhaal van de enige Nederlandse soliste ter wereld.

Igone de Jongh, nog niet zo lang geleden stralend op de cover van Nouveau, werkt samen met journalist en schrijver Marcel Langedijk aan het boek dat een kijkje geeft achter de schermen van de normaal gesproken ontoegankelijke en onaantastbare wereld van ballet.

Igone – de biografie verschijnt op 24 september bij uitgeverij Spectrum.

Article continues after the ad

Na 24 jaar bij Het Nationale Ballet nam Igone de Jongh in oktober 2019 afscheid van het prestigieuze gezelschap. Dansen is haar allesomvattende passie, en daarin wil ze nu nieuwe wegen inslaan. Maar wie ben je als dat wat jouw levensstijl heeft bepaald, wegvalt? En hoe vind je jezelf opnieuw uit?

Igone – de biografie is het verhaal van een absolute ster, een Nederlandse ballerina die de wereldtop bereikt. Maar ook van een vrouw die probeert als moeder, vriendin en echtgenote alle ballen hoog te houden en ondertussen haar eigen koers te varen.

In de biografie vertelt Igone openhartig over haar bijzondere en turbulente leven, over de wondere wereld van klassiek ballet en de kracht die je kunt putten uit de moeilijkste momenten.

Foto's (c) Nouveau, ANP,  Mark Engelen, Het Spectrum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in