Carole Bouquet in La Mante
Carole Bouquet in La Mante

Oui, oui, Franse series pakken hun momentje!

Lupin is geweldig,  Dix Pour Cent mag je niet missen, maar er zijn méér Franse producties die zeer de moeite waard zijn

Les Témoins

Een soort Broadchurch in Normandië? Op naar kustplaatsje Le Tréport in Noord-Frankrijk, waar de politie een gruwelijk tafereel aantreft: lijken zijn in macabre poses tentoongesteld in een modelwoning. De jonge, onervaren rechercheur Sandra Winckler leidt het onderzoek.

Tussen de gloednieuwe meubels en fake familiefoto's ontdekt ze een foto van Paul Maisonneuve, een ex-politieman met een legendarische staat van dienst. Wat heeft hij met de zaak te maken? Winckler heeft geen andere keuze dan Maisonneuve bij de zaak te betrekken. De sleutel van deze raadselachtige zaak ligt in het verleden van de oudere politieman, maar de eerste aanwijzing die Winckler vindt, maakt het mysterie alleen maar groter.

Article continues after the ad

Te streamen op Amazon Prime en verkrijgbaar op DVD, 3:13 minuten, met ondertiteling. Mocht het je bevallen, er is ook een tweede seizoen, waarin 15 mannen bevroren in een bus worden gevonden.

The Chalet

Zin in iets Agatha Christie-achtigs, maar dan met aantrekkelijke Fransozen in een hotelletje van een verlaten dorp in de Franse Alpen? The Chalet (zou dat niet Le Chalet moeten zijn?) heeft een dubbele tijdlijn met flashbacks...

...waarin stukje bij beetje de geheimen van Valmoline onthuld worden. De thriller wil graag een beetje horror zijn, maar gaat meer richting Franse pulp. Maar dan wel erg leuke Franse pulp.

Te streamen op Netflix

La Mante

Tientallen jaren na haar arrestatie biedt een seriemoordenares aan om een reeks copycatmoorden op te lossen, maar alleen als haar zoon, die nu agent is, haar bijstaat. Spannend, interessante vrouw als lead, aanrader!

Met in de hoofdrol Carole Bouquet, de schoonmoeder van Charlotte Casiraghi.

Eén seizoen, zes afleveringen, Netflix Original.

Le bazar de la charité

Op 4 mei 1897 brak er een brand uit in Le Bazar de la Charité: een loods in het achtste arrondissement van Parijs. Veel leden van de Europese adel – onder wie Sophie in Beieren, de zus van keizerin Sisi – hadden zich hier verzameld om voor het goede doel parafernalia te kopen en verkopen.

Door de brand lieten 126 mensen – vooral vrouwen – het leven en is het aan drie overlevenden om hun leven weer op te pakken in een door mannen gedomineerde wereld. Emancipatie, klassenstrijd, feminisme, deze kostuumserie gaat beduidend dieper dan de hier en daar zijgende decolletés.

Netflix Original, 8-delige miniserie

Marseille

Voor de liefhebbers van politiek gekonkel: de weerbarstige burgemeester van Marseille – een rol van Gerard Depardieu –  wil na langdurige dienst het roer overdragen aan zijn protegé.

Als die hem echter een lelijk kunstje flikt, komt hij op zijn plannen terug en barst een onverwachte strijd los om de controle over de stad. En die stad wordt mooi in beeld gebracht, van het stadhuis tot de flats in de arme buitenwijken. Penser aan House of Cards, maar dan met croissants.

Twee seizoenen, Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in