Leestip: Petra Possel heeft een nieuw boek uit (en er komt ook een film!).

Presentator en schrijfster Petra Possel ging na het overlijden van haar man op het Friese platteland wonen. Over haar ervaringen daar en daarmee schreef ze uiteindelijk de bundel De stad uit. Het boek werd een groot succes.

Inmiddels is Petra gesetteld in het Friese en zijn de wittebroodsweken wel zo'n beetje verleden tijden. In Alles gaat over laat ze zien hoe het verder gaat. En spoiler: er is een en ander veranderd.

Article continues after the ad

Veranderingen en hoop

De man van de Sokkenvrouw overlijdt, de Broodbus stopt noodgedwongen, de kerkgemeenschap verhuist wegens gebrek aan jong bloed naar Workum, de bouw van het windmolenpark zorgt voor overlast en in deze roerige tijden is er een run op huizen ontstaan door verhuizende mensen op zoek naar rust en stijgen de prijzen de pan uit. 

Gelukkig is er ook hoop. Zo luidden de kerkklokken voor de COVID-slachtoffers, kon er geschaatst worden en laaide de Elfstedenkoorts weer op. Possel schrijft over de kleine geneugten van haar dorpse bestaan, het belang van kerstkaarten, het onophoudelijke gezang van vogels, de vertrouwde geluiden op straat en het eindeloze uitzicht vanaf de oude zeedijk.

Verfilming

Weer een prachtig boek vol sappige verhalen, plattelandsleven en alles wat wij nu het liefst diep in onze ziel willen opnemen. En ook leuk voor de liefhebbers van de eerste: De stad uit wordt binnenkort verfilmd met Lies Visschedijk in de hoofdrol. Dikke kans dat ook dit boek die eer ten deel valt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in