Als iemand de Power Lady kan neerzetten, is zij het wel.

Viola Davis (Oscar, Emmy, Tony en een van de meest gerespecteerde actrices in Hollywood) gaat gestalte geven aan Michelle Obama in de serie First Ladies. De rol maakt deel uit van een reeks over 'de persoonlijke en politieke levens van presidentsvrouwen'.

Article continues after the ad

In de eerste reeks staan Eleanor Roosevelt, Betty Ford en Michelle centraal, hun leven in de oostvleugel van het Witte Huis wordt belicht. Davis en haar partner Julius Tennon zijn executive producers van de serie van Showtime en Lionsgate Television.

Michelle werd eerder gespeeld door Tika Sumpter in de film Southside With You.

De Obama's zijn ook zelf aan het produceren geslagen, met Higher Ground Productions, dat al de documentaire American Factory opleverde. Hun eerstvolgende productie is Bloom, een upstairs / downstairs drama dat zich afspeelt in de modewereld van New York na WOII. Ook in voorbereiding: de verfilming van David W. Blight’s 'Frederick Douglass: Prophet of Freedom'.

En nu we het toch over de Obama's hebben: Barack is en blijft populair.

Zijn 'playlist van de zomer' was een van de meest gelikte tweets van de afgelopen dagen.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in