Serenades, liefdesgedichten, Tour d'Amour – the works.

Nog op zoek naar een origineel Valentijnsuitje? Op zaterdag 12 en zondag 13 februari staat het Van Gogh Museum in het teken staan van de liefde.

Dan opent de romantische tijdelijke tentoonstelling Maurice Denis: Amour. In deze presentatie staat de prentenserie Amour (1899) centraal, bestaande uit 13 kleurenlithografieën met verfijnde kleuren en zachte krijtachtige lijnen.

Article continues after the ad

Kunstenaar Maurice Denis baseerde zijn prenten op de poëtische passages die hij in zijn dagboek schreef over zijn liefde voor Marthe Meurier, wie later zijn vrouw en vaste model zou worden.

Zinnen uit zijn gedichten dienden later als titels voor zijn prenten, die hij onder aan de kunstwerken schreef. Maurice Denis: Amour is tot en met 15 mei 2022 te zien op de tweede etage van de vaste collectie van het Van Gogh Museum.De opening van Maurice Denis: Amour gaat gepaard met een weekend vol liefdesactiviteiten. Zo worden er gratis schilderworkshops aangeboden waarin men elkaar kan portretteren. En speelt hoofdconservator tentoonstellingen Edwin Becker live in de entreehal van het museum de liederen van Robert Schumann die Denis in een van de prenten voor zijn vrouw speelt.

Bezoekers mogen ook zelf een serenade brengen aan hun geliefde. Ook geeft conservator Fleur Roos Rosa de Carvalho rondleidingen door de tentoonstelling en kunnen bezoekers zelf met een Tour d’Amour liefdesverhalen uit de collectie van het Van Gogh Museum ontdekken.

Kijk voor het hele programma op Van Gogh Museum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in