Volgens Britse media is hij aan een coronabesmetting bezweken.

Zanger Carlos Marín van het internationale zangkwartet Il Divo is vandaag op 53-jarige leeftijd overleden. Waaraan de Spaanse zanger is overleden, is officieel niet bekendgemaakt. Volgens verschillende Britse media stierf de Spaanse artiest in het Manchester Royal Hospital in het Britse Manchester.

‘Het is met een zwaar hart dat we jullie laten weten dat onze vriend en partner, Carlos Marín, is overleden’, schrijven de drie overgebleven zangers van Il Divo vandaag op Instagram. ‘Hij zal gemist worden door zijn vrienden, familie en fans. Er zal nooit een andere stem of ziel zijn zoals Carlos. Zeventien jaar lang waren wij met zijn vieren op deze ongelofelijke reis met Il Divo, en we gaan onze lieve vriend missen. We hopen en bidden dat deze prachtige ziel zal rusten in vrede. Met liefde, David, Sebastien en Urs.’

Volgens de Spaanse krant El Español werd de 53-jarige Marín al op 8 december in ‘ernstige toestand’ in het ziekenhuis opgenomen. Wat er precies met de zanger aan de hand was, werd niet bekend. Britse media zoals The Daily Mail meldden dat hij in het ziekenhuis lag vanwege een coronabesmetting.

Article continues after the ad

De groep Il Divo werd in 2003 opgericht en is een multinationaal zangkwartet dat popliedjes zingt in operastijl. Naast de Spaanse Marín bestaat de groep uit de Amerikaan David Miller, de Zwitser Urs Bühler en de Fransman Sébastien Izambard.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in