Gewoon live en je kunt erbij zijn – zó fijn!

Geïnspireerd door de muzieksoirees van de barokperiode in Venetië, presenteren blokfluitiste Inês d’Avena en klavecinist Claudio Ribeiro  Una serata veneziana: een Venetiaanse soiree met Vivaldi en vrienden.

Het duo geeft drie kamermuziekconcerten, met werken van Vivaldi, Hasse en Marcello. Op 17, 18 en 19 juni te horen in Amsterdam, Schiedam en Den Haag. 

Article continues after the ad

Een echte soiree met Vivaldi en vrienden in 1729

Het startpunt? Een brief uit 1729 waarin Vivaldi de hertog Carl Ludwig Friedrich uitnodigt voor een huisconcert aan de Canal Grande te Venetië, thuis bij Faustina Bordoni, de ster sopraan van Händel en een jaar later echtgenoot van Hasse.

Geen uitleg over de componisten, stukken en instrumenten: dit keer zullen Inês d’Avena en Claudio Ribeiro, tussen de stukken, enkele fragmenten uit brieven en notities voorlezen, geschreven door tijdgenoten of door de componisten zelf. Elk concert duurt 50 minuten.

Una serata veneziana, door Inês d’Avena & Claudio Ribeiro met werken van Vivaldi, Hasse en Marcello: 

17 juni, 20.15: Amsterdam (Uilenburgersjoel)
18 juni, 20.15: Schiedam (Westvest90-kerk)
19 juni, 20.15: Den Haag (Paleiskerk)
 
Meer informatie en tickets vind je op Avenaribeiro 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in